Celule stem avantaje si dezavantaje

Recoltarea celulelor stem, avantaje si dezavantaje

Recoltarea de celule stem nu mai este de mult o noutate, insa daca aceasta recoltare da cu adevarat rezultate inca nu s-a dovedit. Pe masura ce medicii continua sa afirme ca recoltarea de astfel de celule ar putea fi o solutie pentru combaterea unor boli a caror cauza sta la nivel celular, spre exemolu diabetul zaharat, boala Parkinson, boli cardiace si hepatice posibilii pacienti ai acestui tratament prind si ei o speranta spre vindecare daca vor urma aceste terapii celule stem.

La fel cum se intampla in cazul multor inovatii indiferent de categoria din care face parte, celulele stem prezinta o serie de avantaje si dezavantaje care ar trebui sa le fie aduse la cunostinta tuturor celor care se gandesc sa opteze pentru o astfel de terapie. In primul rand aceste avantaje si dezavantaje apar in functie de tipul de celule stem folosite sau recoltate, pentru ca ele sunt pe de o parte embrionare, iar pe de alta partde adulte.

Pe masura ce inaintam in varsta canitatea de celule stem din corp se reduce considerabil, cele ramase ajungand in categoria de celule stem adulte. Marele dezavantaj al acestor celule adulte ramase ca un fel de rezerva este acela ca nu se pot divide la fel de mult ca cele embrionare iar numarul de celule fiice rezultat este inferior celulelor stem embrionare. Datorita faptului ca celulele embrionare sunt recoltate pana ca embrionul sa aiba varsta de 7 zile, celulele embrionare sunt produse in exces in timpul fertilizarii in vitro si de aceea s gasesc intr-un numar mai mare.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Optiuni cand ti se consuma cartusul de imprimanta
Articolul următor
Tigla metalica pentru acoperisul casei tale
pni.ro
Meniu