Cheltuielile unui autoturism

Cu toate ca o masina este intotdeauna binevenita, ea aduce si o sumedenie de cheltuieli pe care trebuie sa ni le asumam. In acest mic articol o sa incerc sa prezint cele mai importante cheltuieli pe care trebuie sa le achite un proprietar de autovehicul.

Pretul autovehiculului. Prima plata pe care trebuie sa o facem este cumpararea autovehiculului, indiferent daca o facem cu banii jos sau platim in rate sau leasing, marimea platii depinde de tipul si starea autovehiculului. Trebuie sa stim ca daca achizitionam o masina noua, desi plata va fi mai mare, ne vom scuti de o serie de alte cheltuieli ulterior, cel putin pe perioada de garantie a autovehiculului.

Taxa de poluare si inmatriculare. Taxa de prima inmatriculare a masinilor se plateste o singura data. Se ia in considerare capacitatea cilindrica a autovehiculului, vechimea, emisiile de dioxid de carbon a motorului si categoria Euro a vehiculului.

Impozitul local pe autoturism. Impozitul pe autoturism cu plata anuala este platit de orice proprietar de autovehicul la taxele locale si sunt calculate dupa puterea vehiculului si in functie de judetul in care este inregistrata masina.

Pachetul, trusa de siguranta a masinii. Aceasta trusa de siguranta a masinii contine trusa medicala de prim ajutor, triunghi reflectorizant de avertizare, vesta reflectorizanta si extinctor.

Taxa de eliberare a certificatului de inamtriculare si taxa numere. Taxa de eliberare a certificatului de inamtriculare platita la politia rutiera la inmatricularea autovehiculului si taxa pentru eliberarea numarului masinii.

Asigurarea obligatorie RCA. Asigurarea RCA este taxa obligatorie platita anual prin care terti prejudiciati in urma unui accident auto primesc despagubiri pentru pagubele produse din vina celui asigurat.

Asigurarea Casco. Este o asigurare optionala, conducatorul auto asigurat primeste daune pentru pagubele produse in urma unui accident.

Taxa de drum sau rovinieta. Taxa de drum sau rovinieta este o taxa platita pentru utilizarea drumurilor nationale, nu este necesara atunci cand circulam in localitatea in care este inregistrata masina.

Pretul combustibilului consumat. Orice masina functioneaza cu combustibil iar aceasta este o cheltuiala constanta pentru bugetul familiei.

Revizia anuala a vehiculului. Orice autovehicul trebuie sa treaca cel putin odata anual prin revizie unde se depisteaza piesele cu probleme si se schimba pentru a elimina agravarea acestora. Astfel ne asiguram ca masina va functiona in siguranta in continuare. Nu este obligatorie dar este important sa o faceti. Tot aici putem include si pretul pieselor de schimb pe care le schimbati, ulei de motor, lichid racire etc. Intr-un articol despre piese si accesorii auto ce pot crea masina de vis am citit o descriere foarte buna cum putem achizitiona piese si accesorii auto la cat mai mic pret de la firmele importatoare si distribuitoare de accesorii auto cum este si Strenger Er-Pol srl.

Inspectia tehnica periodica. La fiecare 2 ani trebuie sa facem inspectia tehnica periodica a vehiculului.

Alte cheltuieli cu spalarea si intretinerea vehiculului, acestea nu influenteaza direct functionarea lui, dar sunt mici plati pe care trebuie sa le facem periodic.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Plantarea si intretinerea unui gard viu in gradina
Articolul următor
Spatiile comerciale de vanzare vor avea cel mai bun pret in 2014
pni.ro
Meniu