Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Chingile de ridicare si ancorare sunt dispozitive si sisteme de legare si fixare utilizate in transport marfa. Aceste chingi sunt echipate cu accesorii facute din otel zincat sau vopsit pentru o mai mare rezistenta la intemperii si sunt produse in conformitate cu normele europene (EU) Exista mai multe tipuri de chinga de ancorare si ridicare cu diverse functii si forme, utilizate ca sisteme de ridicare sau sisteme de ancorare. In urmatoarele o sa enumar categoriile de utilizare a acesto chingi si modul lor de folosire.

 
Chingi de ridicare
Chingile de ridicare sunt chingi (curele) cu tesut plan si curele rotunde, toate produse din tesut poliester (PES), poliamida (PA) si polipropilena (PP) Unele chingi sunt echipate la capete cu diverse accesorii cum ar fi carlige sau inele pentru fixarea marfurilor.

O alta categorie este fara accesorii, la capetele lor fiind terminate in ochiuri, aceste chingi sunt chingile de ridicare plate.

Chingile de ridicare tip curele rotunde sunt utilizate la ridicarea greutatilor tip snop, sunt mai ieftine decat celelalte chingi datorita lipsei accesoriilor de la varfuri.

Sisteme de ancorare
Sistemele de ancorare sunt chingi, lanturi sau bara cu functia de ancorare marfa utilizata in fixarea marfii pe camioane sau autocamioane pentru siguranta transportului. Chingile de ancorare sunt echipate la varfuri cu carlige, iar strangerea se face cu ajutorul mecanismului cu clichet, sistem de franare cu posibilitatea reglarii fortei de strangere.

Cabluri de otel
Cablurile de otel flexibile sunt utilizate pentru ridicarea de greutati foarte mari, capetele fiind echipate cu accesorii cabluri, ochiuri si carlige. In majoritatea cazurilor sunt utilizate in mediul de lucru in care nu pot fi utilizate chingile de ridicare dar este nevoie de o mobilitate mare.

Lanturi de ridicare
Lanturile de ridicare sunt sisteme de ridicare raspandite datorita durabilitatii si rezistentei mari la uzura, coroziune si la temperaturi mari. Pot fi gasite cu capetele echipate cu accesorii lanturi, carlige si ocheti.

About The Author

Related Posts