Conditii speciale in care poti face varicela

Daca esti insarcinata

Daca esti insarcinata si intri in contact cu cineva care are varicela, nu este nici o problema daca ati avut varicela inainte sau ati fost vaccinata. Daca nu ati avut niciodata varsat de vant, sau nu sunteti sigura, consultati medicul de familie cat mai curand posibil. Puteti face un test de sange pentru a afla daca sunteti imuna. Daca se va dezvolta orice eruptie cutanata in timpul sarcinii, contactati intotdeauna medicul sau moasa.

Varicela, in prima jumatate a sarcinii

Daca nu sunteti imuna la varicela si intrati in contact cu cineva care are varicela, in primele sase luni de sarcina, exista un risc mic ca si copilul sa sa fie afectat. se poate administra o injectie pentru virusul varicelo-zosterian, imunoglobulina. Acesta este un produs din sange uman, care intareste sistemul imunitar pentru o perioada scurta de timp. Aceasta nu impiedica intotdeauna varicela in curs de dezvoltare, dar poate face ca simptomele sa fie mai blande si sa nu dureaze atat de mult.Puteti face injectie de pana la 10 zile dupa ce intrati in contact cu varicela si inainte de aparitia oricaror simptome .

Varicela in a doua jumatate a sarcinii

Daca aveti varicela in a doua jumatate a sarcinii, poate fi administrat aciclovir. Daca aveti varicela tarziu in timpul sarcinii, in special in jurul datii de nastere, copilul ar putea dezvolta varicela. A se vedea medicul dumneavoastra daca aveti varicela inainte cu o saptamana de a da nastere. Tu si copilul tau puteti fi tratati cu aciclovir sau injectii de anticorpi.

Este sigur sa alaptezi daca aveti sau ati avut varicela in timpul sarcinii. Cand bebelusul tau este de sapte luni, un test de sange poate verifica daca el sau ea are anticorpi pentru varicela. Daca aveti copil care are acesti anticorpi, aceasta inseamna ca el sau ea a dezvoltat o imunitate la virus si nu-l va prinde din nou.

Daca te prind varicela in timpul sarcinii sau atunci cand sunteti in incercarea de a deveni gravida, trebuie sa stai departe de alte femei gravide si nou-nascuti pana cand toate blistere tale au cruste peste.

Daca aveti un sistem imunitar slabit

Daca aveti un sistem imunitar slabit sau daca aveti peste 65 de ani, aveti mai multe sanse de a avea complicatii grave, ca urmare a imbonlavirii cu varicela. Daca veniti in contact cu cineva care are varicela si dvs. nu ati avut inainte, consultati medicul de familie imediat. Cel mai bun mod de a preveni infectia este de a se asigura ca persoanele cu care traiesti, sunt vaccinate impotriva varicelei.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cumparati piese si accesorii auto de calitate
Articolul următor
5 obiceiuri pe care nu trebuie sa le ratezi la nunta
pni.ro
Meniu