Conducerea economica a camioanelor

La conducerea economica a camioanelor trebuie sa tinem cont de mai multe elemente importante. Cel mai important este factorul uman, pregatirea profesionala a soferilor dar tot aici putem insirui si necesitatea utilizarii de motoare noi si economice si nu in ultimul rand factorul extern sau altfel spus mediul inconjurator.

In zilele noastre industria auto a atins un nivel inalt de performanta, au aparut motoare cu eficienta mare, cutii de viteze automate foarte performante care asigura un consum mic.

Reducerea cheltuielilor pentru eficientizarea afacerii

In domeniul transporturilor concurenta este destul de mare, firmele de transport fac sacrificii mari ca sa reduca cheltuielile pentru a putea oferii servicii de transport cat mai ieftine. Se fac taieri mari din bugetul alocat reparatiilor, se lucreaza cu vehicule vechi care tot timpul necesita reparatii si incearca sa impinga soferii pana la limita pentru a mai stoarce ceva bani din afacere.

Aceasta metoda de economisire poate dauna grav afacerii. Reparatiile facute cu piese la mana a doua sau piese noi dar de slaba calitate pe termen lung duce la o pierdere mult mai mare. Un vehicul care sta tot timpul la reparatii nu produce sau din cauza pieselor uzate are un consum ridicat.

Totodata cu vehicule vechi si nesigure nu se pot face curse lungi iar la cursele lungi se pot castiga cei mai multi bani. Strategia de a economisi prin taiere de resurse cu toate ca pare atractiv pe moment, in timp poate paraliza toata afacerea.

Este mult mai eficient ca sa elimini toate problemele tehince prin cumpararea vehiculelor noi sau repararea celor vechi cu piese noi de calitate superioara. Acest lucru va asigura o fluidizare a afacerii, mai putine probleme tehnice, mai prutine intreruperi pentru reparatii si mai mult timp castigat pentru productie.

Firma SC MOROGEC AUTO SRL va poate ajuta in functionarea buna a vehiculului dvs, prin repararea profesionala a cutiilor de viteze pentru camioane, asigurand astfel o functionare indelungata a a

Conducerea economica si pregatirea profesionala

Pregatirea profesionala a soferilor este foarte importanta, ca sa fi un sofer de camion bun este nevoie de talent, experienta si nu in ultimul rand pregatire profesionala.

Cand spunem pregatire profesionala nu ne referim la scoala de soferi pentru camioane, ne referim la o extracalificare periodica unde soferul profesionist invata si reinvata tehicile de conducere economica.

Un lucru este cert, conducerea economica de cele mai multe ori inseamna circularea cu o redusa sub 85 km/ora sau schimbarea modului de conducere agresiv la unul mai linistit.

Rezultatele se vad in statisticile efectuate pe flote intregi a caror soferi au urmat cursuri de pregatire profesionala de conducere economica. Desi scade viteza medie de deplasare semnificativ, piesele se uzeaza mai rar si camioanele intra in reparatii mult mai rar iar consumul de carburant s-a redus.

Sa nu uitam ca pentru o conducere economica este foarte importanta starea tehnica a camionului, un vehicul bun asigura continuitatea afacerii dvs.

cestora.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Eficienta si condusul economic la camioane
Articolul următor
Tipografie digitala pentru materiale publicitare
pni.ro
Meniu