Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Intr-un articol anterior am discutat despre CONDUCEREA AUTOVEHICULELOR PRIMAVARA SI VARA, de aceea m-am gandit ca de aceasta ocazie o sa continuam cu Conducerea pe timp de toamna, la ce sa fim atenti in timpul conducerii si cum sa ne pregatim autoturismul pentru o siguranta mai buna.

Cu venirea toamnei din nou incep sa apara fenomenele meteorologice grele, ceata si ploaia abundenta astfel reducand substantial vizibilitatea pe drum. Proiectoarele de ceata din nou pot fi foarte valoroase, ne pot scapa de multe probleme si stres.

Creste umiditatea carosabilului si pot aparea portiuni de drum cu frunze umede putrezite si noroi, locuri unde exista pericolul de alunecare. Improscarea cu apa si noroi este frecventa, spalarea geamurilor trebuie facuta de fiecare data cand avem ocazia chiar daca am curatat deja cu stergatorul de parbriz dar rezultatul nu este cel mai bun este bine sa ne oprim si s-o facem manual.

Pot aparea utilaje si masini agricole lente care sa deranjeze traficul, de aceea este indicata reducerea vitezei de deplasare.

Apare fenomenul de aburire a geamurilor si oglinzilor retrovizoare ceea ce reduce vizibilitatea, este important sa curatam geamurile si oglinzile retrovizoare inainte de plecare, pe drum sau de fiecare data cand este nevoie. Dimineata apare bruma care daca se amesteca cu praful deja depus pe geamuri sau lampi semnalizare, se creaza pe ele un strat gros de noroi. Sa curatam si lampile de semnalizare pentru a nu reduce luminozitatea semnalului emis.

Cu cat ne apropiem de iarna scade aderenta pneurilor de aceea este bine sa trecem pe cauciucurile de iarna. Ele au o aderenta mai buna pe zapada, gheata sau polei si asigura o circulatie mai sigura. Totusi trebuie sa fim pregatiti la marirea spatiului de franare si recomandam utilizarea franei de motor pentru incetinire in loc de frana brusca.

Vizibilitatea carosabilului scade si apare din ce in ce mai mult fenomenul meteorologic ceata densa si ninsori abundente. Utilizarea proiectoarelor de ceata ne poate oferi o vizibilitate mai buna a carosabilului dar este indicat sa reducem viteza de drum.

About The Author

Related Posts