Constipatia la gravide

Cand esti gravida toate lucrurile care tie nu ti se par normale te afecteaza psihic si emotional. Te gandesti ca poate bebelusul tau are probleme, dar defapt problema e la tine si mai exact, constipatia este o intarziere in miscarile intestinului. Exista doua tipuri de constipari pe care le poti avea. Prima dintre ele este cea ocazionala care poate aparea cand esti intr-o calatorie, cand esti insarcinata dar si din alte motive. Al doilea tip este constipatia cronica si iti poti da seama ca ai o astfel de constipatie daca ai probleme de mai mult de 6 luni.

Fiecare persoana are un alt tip de tranzit care poate varia de la 3 ori pe zi pana la 3 ori pe saptamana. Simptomele constipatiei sunt si ele diferite. Unul dintre ele este atunci cand ai scaunele tari, uscate si greu de evacuat si daca exista mai putin de 3 scaune pe saptamana.

Cauza cea mai posibila a aparitiei constipatiei este despre alimentatia proasta, lipsa activitatilor sportive, stresul in exces, anxietate. Pe langa aceste cauze de baza, exista si alte posibiltati de aparitiei ale constipatiei, dar mai putin importante. Medicul trebuie contactat imediat daca apar simptome brusc pentru ca ele pot provoca un cancer de colon. Constipatia nu este chiar o boala usoara pentru daca apar complicatii se poate ajunge la: hemoroizi, fisuri anale, obstructie intestinala, incontinenta fecale dar si multe altele.

Daca sunteti insarcinata trebuie sa aveti grija ce mancati, trebuie sa aveti grija la sters si mai ales trebuie sa faceti putina miscare zilnica pentru a tine bolile grave departe de dumneavoastra dar mai ales despre de mititelul pe care il asteptati. Daca va apar simptomele prezentate mai sunt foarte repede nu ezita sa mergeti imediat la medic pentru a prevenire urmatoarele complicatii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Implanturi dentare si albirea dintilor
Articolul următor
Oferte ieftine de cazare in Predeal
pni.ro
Meniu