Cum ajuta economia serviciile de reparatii cutii viteza camioane

Reparatii cutii de viteze camioane

Cum ajuta economia serviciile de reparatii cutii viteza camioane?. Sa vedem cum functioneaza economia si care sunt legaturile intre reparatii cutii viteza camioane si dezvoltarea economiei.

In ultimii 20 de ani tendintele in transportul marfurilor s-a schimbat foarte mult, locul trenurilor de marfa a fost ocupat de transportul cu camioane. Bineinteles acest lucru aduce atat avantaje cat si dezavantaje in anumite portiuni din economie, unele sectiuni pierd teren altele se intaresc.

Astfel putem spune ca schimbarea transportului feroviar pe transportul marfurilor pe camioane a adus o dezvoltare rapida a firmelor mici de servicii, de reparatii auto si camioane.

Firmele de transport nu au intotdeauna service pentru camioanele proprii, nu le este rentabil, sa tina personal doar pentru intretinerea lor, le este mult mai eficient daca colaboreaza cu o firma de reparatii auto si camioane, care are atat dotarea necesara pentru reparatii cat si mecanici calificati. In timpul in care s-ar ocupa de reparatia camionului, firma de transport prefera sa-si  dezvolte propria afacere, sa ofere servicii de transport cat mai rapide si mai sigure clientilor.

In acest fel apare un segment de piata numit servicii de reparatii auto si camioane care poate oferi multe locuri de munca pentru oamenii calificati in acest domeniu. Aceasta piata, de asemenea poate fi segmentata mai departe deoarece la intretinerea autvehiculelor si a camioanelor sunt mai multe domenii specializate, foarte diferite, unele mai importante decat altele.

Asa apar meseriile in domeniul reparatiilor auto si a camioanelor, mecanici, electricieni, tinichigii etc. si de multe ori si in cadrul acestei meserii apar subramuri cu specializari foarte clare si importante. Astfel ajungem si la servicii de reparatii cutii de viteza.

Reparatii la cutii de viteza manuale si automate

O specializare importanta este reparatia la cutia de viteza manuala sau automata pentru masini mici sau camioane. Sunt specializari chiar si la reparatia de cutie de viteza la o anumita marca de vehicul care are o importanta suficient de mare incat sa asigure un venit constant.

Reparatia la cutia de viteza este o meserie importanta, sunt putini oameni care sunt specializati in aceasta directie si chiar isi stiu meseria. Mecanicul trebuie sa fie foarte bine pregatit profesional, sa cunoasca functionarea cutiei de viteza manuala cat si a celei automate. Reparatia la cutia de viteza nu lasa loc greselilor, daca mecanicul greseste ori cutia de viteza nu va functiona ori totul se va strica in ea cauzand daune foarte mari si costisitoare.

Compania Mora ZF din Baia Mare este o astfel de firma specializata exclusiv pe reparatii cutii viteza manuale si automate. Calitatea serviciilor lor este recomandata de numarul mare de clienti din tara si strainatate care apeleaza la ei pentru reparatii in acest domeniu.

Din pacate la noi, nu sunt suficiente scoli specializate in aceste meserii iar cele existente, nu sunt suficient de performante. Meseria se poate invata doar la locul de munca, impreuna cu un alt specialist care are suficienta experienta pentru a transmite mai departe meseria. Tocmai din acest motiv firmele specializate in aceste domenii de servicii ( ex. reparatii cutii viteza camioane) sunt atat de importante, ele ajutand alte segmente din economia de piata (transportul) ca sa functioneze cat mai eficient.

 

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa educam copii armoniosi
Articolul următor
Poezia si dezvoltarea gandirii creative
pni.ro
Meniu