Cum alegem sania perfecta pentru copil.

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de relaxare si binedispunere atat pentru adulti dar in special pentru copii. Si ce alta metoda pentru relaxare este mai buna decat o iesire cu sania la derdelus. Insa pentru a asigura reusita iesirii trebuie ca sania sa fie potrivita varstei copilului.

Iesirile la sanius nu sunt o activitate doar pentru copii mai mari, chiar si cei mici de 2-3 ani apreciind plimbarile cu saniuta. insa pentru copii mici trebuie aleasa o sanie speciala pentru varsta lor. In primul rand sania trebuie sa aiba spatar pentru a oferi sprijin micutului. in al doilea rand este foarte important ca micutul sa fie protejat de frig, de acea este recomandata o sanie care are o invelitoare special creata in acest scop. In cazul in care sania pentru copil nu are aparatoare trebuie sa folosim macar o patura. In cazul copiilor mici plimbarile nu trebuie sa fie lungi si acestia trebuie imbracati foarte bine.

Atunci cand cumparam o sanie pentru un copil mic trebuie sa avem in vedere faptul ca nu trebuie sa schimbam sania pentru o perioada mai lunga de timp. Vor trece ani buni pana cand copilul va creste prea mult pentru sanie. De aceea este recomandat sa cumparam o sanie pentru copii cu spatar detasabil, ce poate poate fi folosita atat in plimbari atunci cand copilul este mic dar si pe derdelus atunci cand copilul este mai mare.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont atuncicand alegem o sanie pentru copii este greutatea acesteia. Sania nu trebuie sa fie prea grea pentru copil, deoarece il va solicita prea mult la urcarea derdelusului. De aceea saniile vechi nu sunt recomandate pentru copii deoarece ele sunt masive si foarte grele. Saniile noi sunt realizate din materiale compozite extrem de usoare dar foarte rezistente.

Un alt aspect important la achizitionarea unei saniute pentru copii il reprezinta dimensiunile acesteia, o sanie pentru copii inalta si ingusta va fi extrem de instabila ea rasturnandu-se foarte usor.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Ziarele din intreaga lume continua sa castige noi cititori
Articolul următor
Dacia Lodgy si Ford B-Max nominalizate pentru masina anului
pni.ro
Meniu