Cum invat gainile sa nu stea in cuibare pe timpul noptii

Orice crescator de gaini, provenite din incubatoare sau closti, stie ca spatiul in care stau acestea este prevazut cu niste locuri speciale denumite cuibare. Acestea sunt folosite pentru a lasa gainile sa isi lase ouale. Insa de multe ori se intampla ca gainile sa si doarma in aceste cuibare. Cel mai mare dezavantaj este acela ca lasa mizerie pe timpul noptii, iar in momentul in care vei dori sa aduni ouale nu iti va fi foarte simplu sa faci acest lucru.

Cele doua momente in care gainile pot sta pe cuibar sunt atunci cand fac oua sau cand sunt closti si stau pe cuibar pentru o perioada mai indelungata de timp. Iata ca, a lasa gainile sa doarma in cuibar nu este unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face.

In primul rand, va trebui sa te asiguri ca gainile sunt suficient de mature pentru a sta pe cuibar in scopul de a face oua sau de a cloci. Daca sunt prea tinere, nu fac decat sa se obisnuiasca sa stea pe cuibar, indiferent de motiv apoi iti va fi mult mai greu sa le dezveti.

O metoda destul de simpla pe care o poti folosi pentru a evita pe viitor acest lucru este sa acoperi cuibarele. In felul acesta vei reusi sa le determini sa nu se mai aseze pe timpul noptii pe ele. Pe timpul zilei oricum nu stau in cuibar decat daca urmeaza sa faca oua.

O alta metoda destul de eficienta este sa apelezi la instinctele lor. Pentru a se apara de eventuali pradatori, gainile au in instinct sa doarma pe locuri cat mai inalte. De aceea este destul de important ca aceste cuibare sa se afle dedesubtul spatiului destinat pentru somn.

Iata cum metodele de a dezvata o gaina sa mai doarma in cuibar sunt destul de simple. Tot ce mai ai de facut apoi este sa aduni ouale din cuibar pentru a le putea folosi la prajituri sau pentru a le pune in incubatoare sau sub closti ca sa poti scoate noi puisori.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Bulgaria o destinatie populara printre turisti
Articolul următor
Sfaturi pentru vacanta dumneavoastra
pni.ro
Meniu