Cum ne pot ajuta certificatele Adobe?

Reclama este sufletul comertului. In orice afacere, publicitatea nu este vorba doar despre cuvinte, despre adresare directa, ci despre culori si despre starile pe care ele le inspira. Mesajele publicitare au inceput sa devina subliminale si creaza in mintea celui care le privesc o anumita imagine, de care uneori nu este constient. Complexitatea imaginilor sau dimpotriva simplitatea lor trebuie sa scoata la iveala o idee, o traire care sa persiste si sa impresioneze simturile celor care le privesc. Nu e usor si de aceea industria designului foto, audio sau video cere sume foarte mari de bani, in conditiile in care oamenii calificati in acest domeniu sunt foarte putini. Designul de care vorbim aici este cel asistat de calculator.

In ceea ce priveste designul, un brand se ridica dintre toate celelalte. Este vorba de Adobe. Pachetele de programe puse la dispozitie de acest gigant, acopera intreaga gama de editare foto, video, audio, crearea de site-uri, creare de documente speciale, brosuri, carti de vizita si multe altele, care ne-ar lua ceva vreme sa le enumeram. Ganditi-va ca vreti sa editati ceva sau sa creati ceva spectaculos pe baza de imagini. Adobe este cel care va va ajuta.

Certificarile sunt importante in domeniul designului asistat de calculator, iar companiile cauta astfel de oameni pentru ca numai asa pot asigura profesionalismul in munca pe care o intreprind. Oamenii calificati sunt putini, iar firmele abia asteapta aparitia unor persoane proaspat certificate in domeniul designului.

Astfel, pentru a veni in ajutorul celor care vor sa inceapa o cariera intr-un domeniu in care doar propria imaginatie este limita, Adobe pune le dispozitia lor o serie de certificari, care pot fi luate ca urmare a absolvirii unor cursuri speciale.

Exista doua mari categorii de certificari Adobe: Associate si Expert. Cele doua mari categorii sunt concepute in functie de nivelul de cunostinte pe care o persoana le detine si de numarul de programe destinate designului, pe care le stapaneste.

Nivelul de certificare Associate va va confirma cunostintele si abilitatile practice de a lucra cu programele Photoshop, Flash Professional, Dreamweaver, Premiere Pro. Studiul din cadrul acestui program va asigura calificarea de baza pentru a lucra in domeniul comunicarii digitale. Examenul sustinut va verifica cunostintele de utilizare al programelor, dar si cele necesare pentru a identifica nevoile clientilor pentru care veti lucra.
Adobe Photoshop este utilizat pentru editarea de imagini digitale, fotografie sau grafica. Are un impact foarte mare in Print Design, companiile publicitare punand mare pret pe el. Rezultatele sunt spectaculoase, acest program fiind cel mai avansat din gama sa, avand o interfata destul de intuitiva.
Adobe Flash este o aplicatie utilizata pentru crearea de obiecte dinamice in cadrul paginilor web, care faciliteaza legatura dintre utilizator si site.
Adobe Dreamweaver este un program pentru dezvoltarea paginilor web care va ofera posibilitatea de a crea site-uri foarte atragatoare, sustinute de imagini complexe, meniuri dinamice, logo-uri si multe alte elemente.
Adobe Premiere Pro este utilizat in editarea video, oferind instrumente profesioniste pentru realizarea montajelor video de inalta calitate, ce corespund chiar si cerintelor companiilor de televiziune.

Dar pentru a te evidentia in utilizarea soft-urilor de editare, certificarea pentru nivelul Expert este necesara. Aceasta se obtine in trei pasi, in functie de numarul de soft-uri pe care le stapaniti.

Single Product Specification presupune sustinerea unui singur examen, corespunzator unui program din gama Adobe, in care trebuie sa dovediti competentele in utilizarea acestuia. Suita de programe Adobe este foarte cuprinzatoare si cu siguranta oricine va gasi un program care sa corespunda cerintelor.

Specialist Certification prin care va dovediti competentele in a lucra intr-un anumit mediu: print, web sau video. Pentru fiecare mediu exista o suita de programe care se completeaza reciproc, iar cunoasterea aprofundata a acestora va va da accesul la certificare de specialist.

Master Certification este cea mai de sus calificare ce se poate obtine. Presupune cunoasterea la nivel avansat a tuturor programelor Adobe, ce acopera fiecare mediu. Diploma master se obtine atunci cand au fost obtinute toate certificarile specialist pentru fiecare mediu.

Urmand cursurile Departamentului de Design si Multimedia din cadrul scolii online Link-Academy si dumneavoastra puteti obtine certificarile puse la dispozitie de Adobe. Impartite pe mai multe module, de Print, Web, Video si New Media Design, cursurile special create pentru a fi intelese cat mai usor, va vor asigura obtinerea acestor certificate. Totodata veti dobandi si abilitatile practice pentru a putea lucra in orice domeniu al design-ului.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Pune-ti echilibrul la incercare, in jocuri cu atv
Articolul următor
Lampa semnalizare cu stop
pni.ro
Meniu