Cum sa alegi un aparat de aer conditionat

Atunci cand iei decizia de a cumpara un aparat de aer conditionat pentru locuinta ta sau orice alt spatiu, trebuie sa stii dinainte care sunt criteriile care sa raspunda la intrebarea: “Cum sa alegi un aparat de aer conditionat” ? Este foarte important sa cunosti toate aceste detalii, deoarece ele sunt cele care iti vor asigura cele mai bune conditii de confort pe viitor.

  1. Un prim criteriu de care este neaparat sa tii cont este dat de numarul de BTU ai aparatului – aceasta denumire vine din englezescul British Thermal Units si mai pe intelesul tuturor este o unitate de masurare a caldurii. Pentru o incapere de aproximativ 20 de metri patrati, numarul ideal de BTU este de 9000. Numarul de BTU trebuie insa ales nu doar in functie de spatiul de care dispui ci si de numarul de aparate electronice si electrocasnice pe care tu le ai in incaperea respectiva.  Astfel, intr-o cladire de birouri spre exemplu, unde sunt instalate mai multe calculatoare, va fi nevoie de un aparat mai puternic decat in mod obisnuit, deoarece aceste aparate degaja o mare cantitate de caldura.
  2. Tipul aparatului de aer conditionat – este si acesta un criteriu important – de preferat sunt aparatele fixe – chiar daca instalarea va fi un pic mai dificila decat in cazul celor portabile si vei fi apoi dezavantajat de faptul ca nu vei putea sa ii mai schimbi locul, zgomotul produs de acestea este unul cu mult mai mic decat in cazul celor mobile si nu vor polua fonic incaperea.
  3. Sistemul de filtrare de care dispune –  trebuie sa fie unul destul de avantajos astfel incat filtrele de care dispune sa fie capabile sa filtreze praful, impuritatile si mirosurile mai putin placute.
  4. Clasa energetica din care face parte – este un detaliu important deoarece in functie de aceasta depinde si factura ta la energie electrica. Pentru un consum  mai mic de energie sunt recomandate aparatele din clasa A+, A sau cele din B. Este adevarat ca poate la un momentdat pretul pentru acestea ti se va parea unul prea mare, dar in final vei vedea cum suma de bani se compenseaza prin scaderea pretului platit pentru factura ta la energie electrica.
  5. Nu in ultimul rand trebuie sa tii cont si de conditiile de livrare si taxele de transport. Daca vei alege spre exemplu o firma de aer conditionat Bucuresti, vei putea beneficia cel mai probabil de gratuitatea acestor servicii, precum si cel de instalare si perioada indelungata de mentenanta.

Sunt niste criterii foarte simple si usor de inteles pe care daca le vei citi vei putea beneficia apoi de cele mai bune oferte in ceea ce priveste pretul aparatelor de conditionat precum si un aparat foarte bun si performant care va reusi sa mentina temperatura dorita in locuinta ta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Statiunea turistica Moeciu
Articolul următor
Implanturi dentare si albirea dintilor
pni.ro
Meniu