Cum sa amenajam in gradina un loc de joaca pentru copii

Amenajarea unui loc pentru copii in gradina este o sarcina placuta, putem sa ne lasam imaginatia sa zburde si sa alegem cele mai interesante idei de amenajare din punctul de vedere al copiilor. De multe ori copiii sunt foarte greu de scosi afara in gradina, sa se joace, prefera mai degraba sa stea la televizor si sa se uite la desene animate, de aceea este important sa ducem acest aer si in gradina pentru ca ei sa se simta in largul lor jucandu-se acolo.

In primul rand trebuie sa tinem cont de faptul ca in gradina va fi si un loc de joaca a copiilor a caror siguranta este cel mai important lucru. Trebuie sa avem grija la elementele fixe cum sunt bordurile sau alte elemente construite sa aiba o forma cat mai rotunda si sa fie construite child safe, adica cat mai sigure pentru copii. Eliminam din lista noastra de plante toate florile care pot fi otravitoare sau pot cauza rani datorita spinilor ascutiti. Daca nu cunoasteti florile si plantele decorative este bine sa va informati din timp pe blogurile de amenajari gradini cum este si pe siteul kalongarden.ro, siteul firmei de amenajari gradini Kalon Garden din Cluj Napoca.

Dupa eliminarea plantelor cu probleme, al doilea pas este sa umplem spatiul cu elemente decorative si plante in combinatie, in asa fel incat aceasta sa devina misterioasa si sa porneasca fantezia copiilor, sa le trezeasca dorinta de explorare a zonei extinse. Cu toate ca in orice gradina gazonul are un rol foarte important, aici gazonul din punctul de vedere al copiilor poate deveni o zona neinteresanta fara stimuli, de aceea zonele mari de gazon trebuie rupte cu elemente interesante, insulite cu plante colorate mai mici sau mai mari care la randul lor sa starneasca interesul copiilor.

In camera copiilor, de multe ori, gasim jucarii vechi care nu mai sunt atat de atractive ca in perioada lor de glorie, acestea pot deveni elemente decorative in amenajarea noastra. Din cateva pietre si plante putem realiza un parc pentru dinozaurii din plastic, loc unde copilul poate sa- si petreaca timpul pentru a recrea epoca de piatra. Un Tiranosaurus Rex care vaneaza printre tufisuri cu alti dinosauri care se lupta pentru supravietuire, eveniment care in mod sigur va deveni atractiv pentru copilul nostru si il va rejuca de multe ori.

Pot fi la fel construite mici autostrazi cu tuneluri unde copilul sa se joace cu masinile, drumuri si poduri peste care masinile pot circula impinse de un copil de 5-6 ani. La fel putem recrea povesti, Scufita rosie care merge prin padure si printre frunze apare capul lupului care ii urmareste orice miscare si cu vanatorul care sta cu pusca pregatita la ochi pentru a vana lupul cel rau si a salva mica fetita.

Orice poveste poate fi recreata si pusa in gradina, imi aduc aminte inca din copilarie cand vizitam o gradina cu bunica in fiecare sfarsit de saptamana ca sa vad Alba ca Zapada si cei sapte pitici care infrumusetau gradina langa un castel colorat si foarte atractiv. O lume minunata a povestilor creata in mijlocul gradinii, un loc unde copiii se simt in largul lor si isi petrec mult timp jucandu-se cu ele.

De multe ori elementele decorative in aceste gradini mistice sunt improvizate, mesterite cu foarte multa indemanare de cineva din familie. Astfel vedem pietre vopsite in rosu cu buline albe care tin locul ciupercilor sau a buburuzelor, mori de vant facute din flacoane de plastic taiate etc. ele de cele mai multe ori doar completeaza plantele si florile decorative din gradina cu tematica pentru copii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Conducerea autovehiculelor primavara si vara
Articolul următor
Conducerea pe timp de toamna
pni.ro
Meniu