Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Intrebarea cum sa cumparam plante decorative pentru gradina noastra pare a fi banala iar raspunsul la ea ar putea fi simplu, intram intr-un magazin de spacialitate, de amenajari gradini si cumparam ce ne place. Nu este chiar asa, este o viziune prea simplista sa gandim asa. Sa nu uitam ca fiecare planta este vie si are nevoile ei de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa construim o gradina. In urmatoarele o sa prezint cateva idei de luat in seama in cazul in care dorim sa cumparam plante decorative pentru gradina noastra.

Documentarea despre spatiul gradinii

Ca in multe alte lucruri primul pas este documentarea, incepand de la posibilitatile spatiului gradinii pana la tipurile plantelor care pot intra in discutie pentru spatiul respectiv. Trebuie sa tinem cont de poztionarea fata de soare a gradinii, de temperaturi, miscarea aerului si a vanturilor, felul solului si altele. Nu merita sa cumparam plante decorative carora le place umbra cand noi avem o gradina batuta de soare pentru ca acestea nu vor rezista.

Din punct de vedere estetic, in amenajari gradini, trebuie sa tinem cont si de marimea plantelor care din nou pot cauza probleme, o planta de dimensiune mica se pierde intr-un spatiu mare, iar o planta mare intr-un spatiu mic poate deveni deranjant si inestetic. In amenajarile de gradini este foarte importanta aspectul final, trebuie sa gandim inainte ce sa va intampla cu planta respectiva si peste o luna sau doua cand acesta va creste si probabil va avea alte nevoi sau va arata altfel decat in momentul cumpararii.

Nevoile plantelor decorative

Pentru ca plantele sunt fiinte vii, ele au nevoi diferite, daca nu le satisfacem aceste nevoi ierburile se vor usca. Necesarul de lumina, apa, difera de la o planta la alta, ph ul pamantului din nou poate fi un aspect important. Bineinteles problema hidratarii plantelor daca ne-am documentat in prealabil, am observat ca e foarte importanta. Trebuie doar sa facem un program pentru udarea acestora si sa ne tinem de el pentru ca plantele sa nu sufere din lipsa de apa.

La fel e si cu schimbarea ph-ului la sol, unele plante necesita un sol cu aciditate mai mare altele pamant alcalin. Acest fapt poate fi rezolvat foarte usor prin amestecarea unor substante in solul respectiv sau folosirea de compost sau fertilizatori.

In magazinele de specialitate fiecare planta are un fluturas cu indicatii de utilizare din care puteti afla informatii importante despre planta respectiva. Se poate intampla mai ales la plantele exotice ca acest fluturas sa nu contina informatiile necesare sau aceste informatii sa fie doar sumare dar daca numele latin al plantei apare, este foarte usor sa cautam dupa el pe net pentru a afla mai multe despre planta respectiva.

About The Author

Related Posts