Cum sa cumparati echipamente si utilaje agricole

Agricultura este o parte importanta a economiei tarii noastre, ea asigura hrana pentru populatie la cel mai bun pret. Totusi observam ca de multe ori productia agricola in Romania este mai scumpa decat in alte tari, si asta se datoreaza lipsei de utilaje si echipamente agricole competitive.

Se stie ca munca manuala este cea mai scumpa, iar prin utilizarea de utilaje agricole scad pretul de productie a produselor, de aceea este foarte important sa cautam utilaje si tractoare de foarte buna calitate.

Cand alegeti sa cumparati utilaje agricole este foarte important sa faceti un plan de cumparare, pentru a cumpara exact de ce aveti nevoie. Nici un tractor sau o masina agricola pe care il cumparati si sta, nu o sa va usureze munca si vor fi bani aruncati pe fereastra. Asa ca asigurati-va ca ceea ce cumparati este echipamentul potrivit pentru ferma dumneavoastra.

Eficienta echipamentului vine si din combustibilul utilizat, alegeti echipamentul care functioneaza cu combustibilul ieftin si usor de procurat. Pretul combustibilului se reflecta direct in pretul de productie a produselor, cu un combustibil mai ieftin munca utilajului va fi mai ieftina.

Cand alegeti un echipament agricol, de exemplu un tractor, trebuie sa alegeti un echipament cat mai simplu, usor de manevrat si reparat. Toate motoarele si aparatele au o durata de viata dupa care se strica, daca sunt usor de reparat va scutiti de foarte multe probleme care se pot ivi.

Echipamentele agricole trebuie sa fie prietenoase mediului inconjurator, sa nu aiba emisii de gaze toxice, scurgeri de combustibil si ulei sau alte materiale toxice. Agricultura este o afacere care se bazeaza pe darul nepretuit a naturii, este important sa protejam natura si sa-l pastram pentru generatiile viitoare.

Garantia calitatii la echipament este un aspect foarte important, cand alegem echipamentul trebuie sa tinem cont de ea. Piesele si accesorii masinilor agricole desii sunt proiectate sa reziste la socuri si intemperii se pot strica datorita mediului de lucru mai grea, alegeti echipamentele la care garantia este mai lunga, acopera schimbarea pieselor defecte si verificarea tehnica periodica gratutita. Astfel puteti asigura un echipament agricole eficient pe toata durata anului.

Trebuie sa va asigurati ca in cazul in care echipamentul agricol sau tractorul se strica, puteti gasi piese pentru echipamentul achizitionat in majoritatea magazinelor de accesorii auto

Daca este vorba de o piesa simpla cum ar fi un far tractor, poate fi cumparata din orice magazin de accesorii auto si schimbat rapid, dar componentele importante de la motor nu pot fi intotdeauna schimbat cu alte produse similare din magazinul de accesorii auto din oras.

Daca este un tractor sau un echipament sofisticat este posibil ca piesele sa puteti gasi doar la producator, iar acest lucru poate duce la intarzieri mari. In agricultura insa intarzierile pot fi fatale, recoltarea produselor neputand fi amanate.  Un moti in plus sa algeti un echipament agricol la care piesele sunt accesibile.

Daca nu avem suficienti bani pentru cumpararea unui tractor sau alt echipament agricol, o putem face la leasing dar trebuie sa fim pregatiti la o cheltuiala mai mare a echipamentului. Un bun gospodar insa isi poate utiliza tractorul sau echipamentul agricol pentru o sursa de venit, facand lucrari agricole pentru ceilalti fermieri. Astfel puteti scoate banii pe echipament din muncile mici executate in zona dvs.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Invata sa conduci la scoala de soferi
Articolul următor
Stilul casual – cum sa il abordezi
pni.ro
Meniu