Cum sa cumperi o masina noua sau la mana a doua

Nu toata lumea are suficienti bani sa cumpere o masina noua desi de multe ori acest lucru are foarte multe avantaje, daca totusi bugetul familiei nu permite o masina noua avem sansa de a cumpara o masina la mana a doua care sa ne satisfaca toata nevoile.

Sunt unele aspecte de care trebuie sa tineti seama daca doriti sa cumparati cea mai buna masina pe care ati avut-o vreodata. In majoritatea cazurilor vanzatorii de masini noi sau second hand va vor oferi toate informatiile necesare ca sa puteti alege o masina pe gustul dvs totusi trebuie sa intelegeti ca fiecare va promova in primul rand brandul pe care il reprezinta, si va incerca sa-si vanda masina pentru care el primeste comisionul.

Cei mai multi cand se hotarasc sa cumpere o masina, pleaca cu diverse preconceptii despre masini. De exemplu sunt multi care isi pun mana in foc pentru masinile nemtesti, cum este Volkswagen sau Audi si nu doresc sa cumpere altceva, altii prefera masinile mai ieftine cum este Dacia Logan sau Dacia Duster. Trebuie insa verificate ce avantaje si dezavantaje au aceste marci si sa alegem in functie de necesitatile si posibilitatile noastre.

Dar ce se intampla daca cineva doreste o anumita marca dar nu are suficienti bani pentru ea? Recomandarea profesionistilor este sa renuntam la ideile preconcepute si la loialitatea fata de o marca, de multe ori o masina care este mai accesibila pentru buzunarul nostru poate oferi facilitati asemanatoare cu cea la un pret mult mai ridicat.

In ultimul timp industria auto a cunoscut o dezvoltare exploziva, noile modele de masini toate sunt echipate din fabrica cu accesorii auto de ultima generatie, sau sunt lasate lacasuri pentru a fi echipate ulterior, asa ca dupa o documentare prealabila putem spune ca trebuie sa luam in considerare necesitatile noastre si nu neaparat marca.

De multe ori unele piese si accesorii auto cum ar fi de exemplu proiectoarele halogen pentru ceata corespund pentru mai multe serii de masini de la producatori diferiti, de aceea daca ne-a placut autoturismul marca Renault pentru ca noaptea in conditii meteorologice nefavorabile a oferit o vizibilitate buna, dupa o documentare buna ne putem da seama ca surioara sa mai ieftina Dacia Logan utilizeaza acelasi tip de proiector ceata cu lumina halogen.

Este adevarat ca inainte sa ne hotaram trebuie sa comparam beneficiile si preturile de vanzare ale masinilor. Sunt foarte multe siteuri de profil care fac comparatii pret si performanta la masini, veti putea afla toate avantajele si dezavantajale oferite de o masina sau alta, si toate astea doar cu un click. Este bine sa profitati de experienta celor care posteaza pe forumurile de specialitate, cititi parerile lor si puneti intrebari daca este cazul.

Daca v-ati hotarat pana la urma cam ce doriti sa cumparati, este bine sa vedeti care sunt ofertele in piata, masini noi sau folosite care se incadreaza in cerintele si in bugetul familiei. Desi pare pierdere de timp, este bine sa faceti un test de conducere, vedeti daca se conduce bine autoturismul, daca va place cum suna masina etc.

Daca mergeti la o firma cu un parc de masini, cu agentul impreuna puteti incerca mai multe masini sa vedeti care dintre masini va place mai mult cum ruleaza, cum le suna motorul, cum se accelereaza sau alte caracteristici. Partea cu economia de combustibil este un aspect foarte important, o masina puternica totdeauna suna mai bine dar si consumul va fi mai mare, iar pentru o masina de oras este de preferat o masina mica cu consum mic care se conduce foarte usor si intretinerea ei este mai ieftina.

Un alt aspect este disponibilitatea de piese si accesorii auto la marca aleasa, este bine sa verificati daca gasiti usor piese si accesorii auto, daca unele piese sunt sau nu compatibile de la alte tipuri de masini. Toate masinile la un moment dat vor avea nevoie de piese de schimb, iar daca se strica ceva si piesa este una originala la care doar transportul este intre 3 si 6 luni cu vaporul dupa predarea comenzii la reprezentanta, in cazul acesta este mai bine sa alegeti un alt tip de autoturism ca sa evitati astfel de probleme.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Pasii de succes de succes pentru infiintari firme
Articolul următor
Orasul Bacau se pregateste de primavara
pni.ro
Meniu