Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

copii-armoniosi

Ca sa educam un copil armonios ar trebui intai sa dezvoltam in el increderea in sine sanatoasa care sa nu se manifeste prin laudarosenie si desconsiderarea celor din jur si a activitatii sau infatisarii acestora. O incredere de sine corecta inseamna sa stie ca e capabil sa atinga succesul in orice isi propune dar in acelasi timp stie sa gestioneze fara suferinta si insuccesele inevitabile de pe parcursul vietii.

Un copil trebuie sa stie ca si esecul face parte din viata si ca nu e sfarsitul lumii daca nu reuseste de fiecare data sa castige sau sa se bucure de reusita. Astfel copilul va intelege ca poate mereu avea incredere in fortele sale si increderea aceasta nu va pali nici atunci cand ceva nu-i va reusi. Daca un copil este educat in acest fel nici nu se va bucura de esecul altuia si nici nu-i va desconsidera pe cei care reusesc atunci cand lui nu-i iese.

Asa arata un copil si mai apoi un adult armonios. Pe langa increderea in sine si comunicarea este un aspect foarte important in evolutia unui copil armonios. Abilitatile de comunicare in scris si citit dar si expunerea ideilor in fata altora se invata de la varste fragede si se consolideaza pe tot parcursul vietii. Un copil care stie sa comunice pe intelesul interlocutorilor va fi mereu apreciat si felicitat si se va simti foarte bine in pielea lui.

De aceea este indicat sa invatam copiii sa scrie si sa citeasca in mod corect pentru ca astfel vor avea si un vocabular vast dar si gandire logica si o exprimare placuta si la obiect. Prin citit se dezvolta abilitatea de a asculta, precum si empatia si simpatia fata de oameni, animale, lucruri, diverse fenomene si idei pe care le putem imbratisa de-a lungul existentei noastre pamantene. Scrisul e important in dezvoltarea personalitatii copiilor. Abilitatea de a comunica in scris sau verbal foarte clar si succint este cruciala in aceste vremuri pentru ca stapanind-o foarte bine copiii vor putea obtine mai usor tot ceea ce-si propun de la viata.

Pronuntia corecta a cuvintelor, imbogatirea vocabularului si incurajarea vorbirii in fata altora sunt abilitati de baza pentru ca un copil sa poata fi considerat armonios dezvoltat din punct de vedere spiritual.

About The Author

Related Posts