Cum sa mariti durata de viata a anvelopelor?

Daca planuiti sa cumparati un nou set de anvelope pentru masina dumneavoastra, iata ce ar trebui sa stiti. Inainte sa le achizitionati, este necesar sa verificati dimensiunile si detaliile tehnice ale celor vechi. Este o idee buna sa optati pentru anvelope de o mai buna calitate, care sa se adapteze tuturor sezoanelor. Sunt mai multe lucruri care trebuie luate in considerare daca doriti sa mariti durata de viata a cauciucurilor masinii dumneavoastra. In acest sens, ar trebui sa faceti periodic revizii tehnice. Acestea trebuie efectuate de catre mecanicul dumneavoastra sau de catre o persoana avizata. Daca nu doriti sa optati pentru inspectii tehnice complexe, inspectiile vizuale sunt bune de asemenea, acestea putand indica un aspect neobisnuit al cauciucurilor. Pentru a va face o idee despre pret puteti consulta site de profil precum www.anunturianvelope.ro

Solicitati mecanicului sa va echilibreze rotile, deoarece balansul poate sa va ajute in cazul unui accident auto. Unul dintre cele mai intalnite motive pentru care cauciucurile se uzeaza repede este umflarea inadecvata a acestora. Daca efectuati aceasta operatiune singuri, atunci cand mergeti la o statie de benzinarie, aveti grija sa nu le umflati prea tare, dar nici prea putin. Este bine sa verificati in mod regulat presiunea aerului din anvelope. Presiunea dintr-un set de anvelope 4×4 este extrem de importanta fiindca pot aparea defecte majore la diferentialele pe care o masina 4×4 le are. Un alt dezavantaj al unor anvelope incorect umflate cu aer este consumul mai mare de carburant in timpul mersului si eliminarea mai multor noxe. Daca doriti sa verificati presiunea din interiorul acestora de unul singur, efectuati aceasta manevra abia dupa cateva ore dupa ce ati oprit masini, permitand cauciucurilor sa se raceasca sau udati-le cu apa rece timp de 10 minute. Atunci cand sunt incalzite, se dilata si presiunea nu va fi indicat in mod corect.

Un aliniament corect joaca un rol vital in mentenanta anvelopelor masinii dumneavoastra. Daca acestea nu sunt montate corect, pot interveni accidente precum exploziile de cauciuc sau stricarea suspensiilor. O buna montare a anvelopelor va poate salva din situatii periculoase. De asemenea, atunci cand le montati, ar trebui sa apelati la un specialist auto care sa va asigure de faptul ca acestea au fost montate intr-o pozitie buna, astfel incat sensul de rotatie sa fie cel corect. Acest lucru este de ajutor in distributia uniforma a greutatii.

Daca planuiti sa cumparati anvelope noi pentru vehiculul dumneavoastra, este o idee buna sa petreceti putin timp pe internet, ( de exemplu pe anunturidezmembrari.ro ), deoarece sunt numeroase site-uri care va pot oferi informatii corecte in legatura cu inlocuirea cauciucurilor. Durabilitatea anvelopelor se poate imbunatati daca respectati anumite conditii de utilizare a lor, insa in principiu, trebuie sa va bazati pe performanta firmei producatoare. Din acest motiv este bine sa evitati sa cumparati anvelope ieftine, deoarece calitatea se reflecta in pretul acestora. Dupa inlocuirea celor vechi, este bine sa le pastrati intr-un loc intunecat, uscat si rece, departe de razele soarelui sau de o sursa de caldura, cu scopul de a pastra proprietatile cauciucului in eventualitatea in care veti mai dori sa le folositi. De asemenea, inainte sa le ambalati in saci manajeri si sa le depozitati, trebuie sa le curatati de reziduri cu un jet de apa rece, pentru a face materia prima, cauciucul, sa se contracte.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Municipiul Iasi este un oras plin de viata
Articolul următor
Iluminarea in timpul mersului cu faruri si proiectoare ceata a carosabilului
pni.ro
Meniu