Cum sa-ti protejezi masina de zgaraieturi

Ca sa ai o masina noua si frumoasa este o mandrie de aceea este important sa avem grija de ea protejand-o de zgarieturi sau murdarii care pot strica aspectul vehiculului. Nu trebuie neaparat sa ai un accident ca sa-ti zgarii masina, orice obiect suficient de solid care intamplator atinge suprafata vopselei poate cauza mici zgarieturi sau lovituri. Sa vedem care pot fi cele mai frecvente moduri de a ne zgaria vehiculul stricand astfel aspectul masinii, ceea ce poate duce la nevoia de revopsire a vehiculului.

Cele mai multe zgarieturi se produc in timpul parcarii sau la iesirea din parcare, masina fiind in miscare daca nu ne asiguram suficient de bine in oglinda retrovizoare se poate intampla sa ne apropiem prea mult de o alta masina, copac sau gard, atingandu-l si astfel cauzand zgarieturi mai mici sau mai mari pe caroserie.

Tot legat de parcare, se poate intampla ca daca ne-am oprit prea aproape de o alta masina sau de un perete sa nu avem loc suficient sa deschidem usa fara sa-l atingem, astfel provocand din nou julituri pe suprafata acesteia. Cu putina atentie putem elimina aceasta problema, ne incadram corect in parcare lasand suficient loc pentru celelalte masini, sau intre autoturism si perete.

Acelasi lucru se poate intampla in cazul usilor de garaj inguste, mai ales daca si drumul de pe care trebuie sa intram este ingust si trebuie sa facem o intoarcere de 90 de grade rapid fiind atenti in acelasi timp si la ceilalti participanti la trafic. Este si mai suparator daca dintr-o mica neatentie lovim masina in garaj, ne apropiem prea mult de masa de lucru sau de un raft din fier plin cu unelte sau alte obiecte dure cum ar fi suruburi, cuie.

Pentru a elimina aceste probleme pot fi facute unele mici modificari, exemplu daca sunt tevi sau alte elemente de fier de dimensiune mare, pereti etc. ele trebuie sa fie mascate sau infasurate cu obiecte mai moi, cauciuc sau placi dintr-un material mai moale cum ar fi spuma sintetica de izolare. Acest lucru nu inseamna ca tot garajul trebuie izolat, ci locurile proeminente, periculoase sau mult frecventate care sunt prea aproape de vehicul si pot cauza usor zgarieturi.

Insa multa lume nu are garaj si trebuie sa-si tina masina in parcare sau in fata blocului, un lucru obisnuit la noi. Cum sa te asiguri ca autoturismul nu va fi lovita in timp ce este parcata pe strada? In primul rand trebuie sa alegem un loc ferit de fluxul de masini sau de oameni, cu cat circulatia este mai mare cu atat riscurile sunt mai mari ca masina sa fie zgariata. Ajunge sa treaca cineva pe langa masina cu o haina cu fermuar metalic si atingand-ul sa provoace zgarieturi mici pe suprafata lucioasa a vopselei.

Trebuie sa ne asiguram ca de deasupra nu poate cadea nimic pe masina, daca parcam sub copaci ne asumam riscul ca la un moment dat sa cada pe masina frunze, crengi si iarna bucati de gheata. Un real pericol este zapada inghetata, daca incercam s-o inlaturam, in mod sigur vom provoca zgarieturi fine pe suprafata vopselei, de aceea nu este indicat sa curatam masina prin frecare ci sa lasam ca zapada sa se dizolve singura.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Magnetoterapia tratamentul cu ajutorul magnetilor.
Articolul următor
Cum sa economisiti carburanti
pni.ro
Meniu