Cum sa va vindeti masina intr-un timp scurt?

Cand vine vorba de vanzari auto, tranzactiile private sunt de cele mai multe ori mai profitabile decat cele in care este implicat un dealer auto. Intregul proces al vanzarii este mai usor de tinut in frau daca va puneti in locul cumparatorului. In felul acesta, veti putea obtine mai multi bani intr-un timp mai scurt. In primul rand, pentru a va vinde autoturismul, un Ford Fiesta de exemplu, este necesar sa il curatati atat in interior, cat si in exterior. O masina curata valoreaza mult mai mult decat aceeasi masina, insa plina de praf si mizerie. Pentru a obtine un rezultat impecabil, nu va chinuiti s-o curatati cu matura in parcare, ci apelati la o curatarorie auto ecologica, care dispune de mai multe mijloace tehnologice efieciente.

Inainte sa dati un anunt auto este bine sa ii faceti o revizie, pentru a oferi eventualilor clienti o dovada data de un specialist, in cazul in care acestia pretind un pret mai mic decat cel cerut de dumneavoastra. Daca aveti un Ford Fiesta e indicat sa faceti revizia la un dealer Ford. Daca masina este in bune conditii, puteti mari pretul chiar si cu 20% fata de cel initial, iar daca aceasta necesita reparatii, este mai bine sa suportati cheltuielile si s-o vindeti intr-o stare cat se poate de buna. Cercetati-i valoarea pe piata auto inainte sa stabiliti un pret, apoi puteti sa oferiti detalii despre oferta dumneavoastra pe internet, in ziare sau chiar puteti lipi afise in locurile special amenajate pentru publicitate. In cazul in care detineti un Ford Fiesta din anul 2003 verificati preturile mai multor masini Ford Fiesta care au fost fabricate intre anii 2002 si 2004 si care au aproximativ acelasi numar de kilometrii.

Daca doriti o abordare mai directa, puteti sa va anuntati prietenii, care la randul lor isi vor anunta prietenii si asa mai departe, pana ce vestea ca doriti sa va vindeti masina va strabate intreg cartierul sau chiar orasul. O alta posibilitate este sa lipiti un afis pe parbrizul masinii, astfel incat toti trecatorii sa poata citi si sa si vada autovehiculul in acelasi timp. Daca optati pentru varianta virtuala (de exemplu pe site-ul www.vandmasini.ro), trebuie sa afisati si poze, dar si detaliile tehnice ale masinii pe site-ul pe care il folositi pentru reclama.

Asigurati-va ca aveti in posesie toate actele necesare vanzarii si, de asemenea, ca persoanele care o sa va ceara sa testeze masina au carnet de conducere si destula experienta cu condusul, pentru ca ultimul lucru de care aveti nevoie atunci cand vreti sa va vindeti masina este sa ii fie provocate daune de catre un posibil cumparator. Dupa ce bateti palma cu acesta, este bine sa legalizati actul de vanzare-cumparare la un notar. Cat despre plata, fie ca acceptati banii cash, fie plata prin card, trebuie sa va asigurati ca ii primiti pe toti deodata, deoarece plata in rate este anevoioasa si este posibil sa va treziti cu un cumparator de rea-credinta pe care sa nu-l mai gasiti dupa ce semnati contractul.

Dupa vanzarea masinii, amintiti-va sa inlaturati afisurile lipite in prealabil cu masina, iar daca ati optat pentru vanzarea cu publicitate virtuala, puteti intra pe site sa modificati starea actuala a tranzactiei, adica “vanduta”. In ultimul rand, verificati inca o data asigurarea masinii, astfel incat sa nu va treziti peste cateva luni de la vanzare, cu un ordin de plata, in urma unui accident produs de noul proprietar al masinii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Preturi bune pentru polita CASCO
Articolul următor
Scurta istorie a automobilelor
pni.ro
Meniu