Cum se monteaza un sistem de incalzire in pardoseala

Incalzirea in pardoseala este unul dintre cele mai eficiente sisteme de incalzire disponibil in momentul de fata pe piata autohtona. O comparatie intre acest sistem si alte metode de incalzire obisnuite va scoate in evidenta eficienta sa, costurile la caldura fiind reduse chiar si cu 50% in perioada sezonului rece. Daca alegerea sistemului optim pentru propria locuinta trebuie facuta de o echipa de specialisti ce vor tine cont atat de tipul pardoselii cat si de factori precum izolarea casei sau media temperaturilor din sezonul rece, montajul trebuie si el efectuat de o echipa acreditata in utilizarea sistemelor electrice.

Durata medie de montare a unui sistem de incalzire in pardoseala este de aproximativ 2-3 zile, in acest interval fiind incluse si o serie de probe preliminare sau finale.

Incalzire in pardoseala pentru casa voastra in cativa pasi

1. Etapa preliminara – In vederea achizitiei si al montajului, este indicat sa solicitati o intrevedere cu o echipa de specialisti, doar in acest mod veti avea garantia ca suprafata locuintei voastre se va bucura de cea mai buna solutie de pe piata. Este necesar un studiu termic al locuinte, al suprafetei unde se vor monta cablurile de incalzire in pardoseala si, nu in ultimul rand, se vor realiza si costurile totale ale investitiei.

2. Pregatirea pardoselii – Un aspect imbucurator al acestui sistem este nu doar maniera facila de montaj ci si faptul ca el se potriveste atat pentru o pardoseala noua cat si pentru una veche. Daca locuinta este veche, se inlatura temporar vechea pardoseala, se fac sapaturi de cativa centimetri in vederea turnarii unei sape si a introducerii cablurilor electrice si se pregateste suprafata in vederea montajului ulterior.

3. Montajul cablurilor electrice – Asa cum aminteam anterior, in urma sapaturii se toarna o sapa de nivelare pe care vor fi amplasate cablurile. Devreme ce cablurile electrice au fost amplasate cu atentie pe podea, au fost fixate in prealabile si circuitul a devenit unul functional, se efectueaza o proba preliminara. Constatand ca sistemul de incalzire in pardoseala functioneaza in mod optim, se poate turna sapa principala ce va acoperi in totalitate sistemul si-l va face invizibil.

4. Conectarea la panoul de comanda si montarea pardoselii – In momentul de fata avem un montaj finalizat in proportie de 50%, cablurile electrice fiind amplasate in interiorul sapei. Se lasa sapa sa se usuce foarte bine, se realizeaza un alt test de functionare, se fac conexiunile finale la termostat si se poate trece la montajul pardoselii. Despre montajul pardoselii nu sunt multe lucruri de spus, aveti la dispozitie o suprafata perfecta care va permite sa atasati vechea pardoseala sau una noua, adaptata necesitatilor actuale.

In mod normal, montajul unei incalziri in pardoseala dureaza aproximativ 10 ore lucratoare si se intinde pe o durata medie de trei zile, o buna perioada fiind atribuita asteptarii uscarii sapei.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Revelion cu prietenii cu buget redus
Articolul următor
Cum structurezi un anunt pentru site de anunturi gratuite
pni.ro
Meniu