Cum se poate bloca acesul la schimbarea wallpaperului cu Regedit

Pe langa functiile de configurare din Control Panel, sistemele de operare de la Microsoft vin cu optiuni de personalizare mult mai complexe ce pot fi accesate din Regedit, o alta denumire pentru Registry Editior. Pe site-uri precum acesta se pot gasi o serie de tutoriale folositoare in ceea ce priveste configurarea mai complexa a sistemului de operare.

Ce este Regedit?

Regedit este o utilitate a sistemelor de operare din seria Windows, ce face posibila modificarea fisierelor de tip registry din computer. Desi acest proces poate fi facut si manual, prin gasirea fiecarui file de tip registry ce se doreste modificat si aplicarea modificarilor intr-un editor de text, Regedit ofera o interfata usor de folosit pentru acest tip de operatiuni. Datorita faptului ca Regedit poate fi folosit la mai multe task-uri, nu doar pentru impiedicarea wallpaper-elor de a fi schimbate, este foarte important ca persoanele ce nu cunosc indeajuns de bine sistemul de operare, sa foloseasca acest program utilitar pentru calculator doar cu instructiuni precise.

De ce este nevoie de optiunea pentru blocarea anumitor poze pentru desktop?

Aceasta optiune ce nu apare in fereastra de configurare pentru desktop wallpapers, accesabila cu click dreapta de pe desktop si mai apoi properties -> apparence, nu este una de care un utilizator obisnuit ar avea neaparat nevoie, insa poate fi extrem de folositoare pentru companii ce ofera laptopuri de lucru angajatilor si au reguli stricte in ceea ce priveste imaginea firmei, mai ales atunci cand laptopurile sunt folosite de fata cu clientii.

Cum de poate bloca un wallpaper?

1. Prin accesarea butonului “Start” si mai apoi “Run…”. In casuta aparuta trebuie tastat “Regedit.exe” pentru a lansa software-ul de editare a registrelor. Va aparea o fereastra cu doua coloane. In partea stanga sunt listate toate categoriile de “registry keys”, iar in partea dreapta apar “registry keys” din categoria selectata in stanga.

2. Pe coloana din partea stanga trebuie cautata adresa urmatoare “HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / System.  Odata selectat acesta se da click dreapta pe o zona libera din coloana din partea dreapta. In meniul aparut se selecteaza “New/DWORD Value”, creend astfel o noua valoare. Dublu click pe aceasta pentru a o edita.

3. Numele acestei valori trebuie sa fie scris exact astfel “NoDispBackgroundPage”, iar valoarea setata la 1 (toate acestea trebuie transcrise exact, o litera lipsa fiind de ajuns pentru a invalida procesul). Butonul OK salveaza modificarile.

4. Regedit poate fi inchis, imaginea de pe desktop nu va mai putea fi schimbata decat prin schimbarea valorii NoDispBackgroundPage la 0 (zero), sau prin stergerea acesteia.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Fii stapanul mingii, in jocuri de fotbal
Articolul următor
Rolul glucozaminei si condroitinei in tratarea problemelor articulare
pni.ro
Meniu