Dacia Lodgy si Ford B-Max nominalizate pentru masina anului

Inustria auto romaneasca are si in acest an motive serioase de mandrie. Asta deoarecea dupa ce anul trecut Dacia Duster a fost nominalizata pentru obtinerea premiului Car of the Year, acum avem 2 modele din Romania nominalizate pentru competia Car of the Year 2012, care accord cel mai important premiu din industria auto europeana.

Astfel in acest an Dacia Lodgy si Ford B-Max sunt noninalizate pentru a intra in cursa obtinerii premului de Masina Anului 2012. Chiar daca Dacia Lodgy este fabricate departe de Romania, in Maroc, modelul Ford B-Max este produs in totalitate in Romania. Ford B-Max este un model al segmentului B al gigantului American Ford. B-Max este totodata singurul model nominalizat din intreaga oferta de automobile oferita de cei de la Ford.

Chiar daca sansele Romaniei sunt duble fata de anul trecut prin nominalizarea celeor 2 modele, Lodgy si B-Max au concurenti de cel mai inalt nivel. In cadrul marcilor premium trebuie amintite Audi A3, BMW Seria 3, Mercedes A-Class sau Mercedes SL. Deasemenea este vorba si de Volvo V40 sau de Porsche Boxter. In categoria marcilor de volum cele doua modele romanesti au serios de luptat cu masini precum VW Golf 7, Skoda Rapid, noul Opel Adam,  Kia Cee’d si Hyundai i30, dar si Renault Clio sau duo-ul japonez Toyota GT86 si Subaru BRZ.

Primele 7 modele vor fi anuntate la finele anului, iar premiul va fi acordat abia la inceputul anului 2013. Decernarea prestigiosului premiu va fi facuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2013.

Sa tinem asadar pumnii masinilor romanesti, anul trecut Dacia Duster reusind sa intre in finala. Juriul concursului va fi format din jurnalisti auto de prim rang  din intreaga Europa.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum alegem sania perfecta pentru copil.
Articolul următor
Ce este un scaun auto cu isofix si ce avantaje are
pni.ro
Meniu