Dacia si noile sale modele

Automobile Dacia S.A este cel mai important si mediatizat constructor auto roman care, din anul 1999 apartine grupului Renault. Compania Dacia are ca si obiect de activitate producerea de automobile, piese auto Dacia, unelte pentru industria automobilelor, cat si comercializarea lor.

Uzina de Autoturisme Mioveni a fost construita in anul 1966 la Colibasi (astazi Mioveni) in judetul Arges. In anul 1968 a inceput productia unei masini berline cu tractiune pe spate denumita Dacia 1100.

In 1969 a luat fiinta Dacia 1300 o berlina cu patru usi care a fost prezentata in saloanele auto atat de la Bucuresti cat si de la Paris. In 1979, cei de la Dacia au prezentat o varianta imbunatatita a modelului Dacia 1300, bine cunoscuta Dacia 1310 care avea in plus fata de modelul anterior bare noi de protectie, un interior nou si doua perechi de faruri.

Primul SUV din istoria Dacia si anume Dacia Duster a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva in anul 2010 si a fost desemnata cea mai ieftina masina de teren din lume. Recomandata pentru toate tipurile de drumuri, Dacia Duster este disponibila atat in versiunea 4×2, cat si in versiunea 4×4.

Denumirea de Dacia Duster vine de la modelul ARO 10 care, pe piata britanica, a fost comercializat sub numele de Dacia Duster. A fost contruita pe platforma Logan insa, design-ul sau a fost realizat de cei de la Renault Design din Guyancourt care au fost ajutati si de catre designerii din celelalte centre Renault.

Una dintre cele mai utilizate modele Dacia in Romania este modelul Logan. Acesta a fost lansat la Paris in anul 2004 iar din septembrie, acelasi an este disponibila la vanzare. Pana in anul 2010 compania Dacia a realizat un numar de 1.000.000 de automobile Logan.

Cei de la Dacia au realizat in anul 2006 o varianta imbunatatita a modelului Logan. Printre imbunatatiri se numara si: portbagajul caruia I s-a adaugat un buton de deschidere de la exterior, un nou model de oglinzi, tapiterii noi. Tot in 2006 cei de la Dacia au echipat Logan-ul cu un nou motor de 1,6 litri cu 105 CP la 5750 rotatii pe minut.

Loganul a fost singurul model al companiei Dacia caruia I s-a facut testul EuroNCAP unde a primit 3 stele. Compania Dacia a realizat un model special de Logan cu caroseria vopsita in culoarea violet, cu interior ce imita lemnul si Cd- player marca Pioneer.

Loganul este produs la nivel mondial in tari ca: Maroc, Brazilia, Iran, India unde se trimit colectii CKD de la uzina din Arges. Un mare avantaj pe care il are Logan-ul in afar pretului sau mic este si pretul mic al pieselor, piese ce se gasesc in aproape orice magazin de piese auto online.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Jeff Keller – Atitudinea este totul
Articolul următor
Importanta alegerii unui fotograf nunta cu adevarat profesionist
pni.ro
Meniu