De ce sa cumperi o alarma auto buna?

Indiferent de zona in care stai sau unde obisnuiesti sa iti parchezi masina, te supui la un risc ori de cate ori iti lasi masina nesupravegheata fara o alarma auto care sa te atentioneze in momentul in care cineva incearca sa iti fure masina sau sa fure ceva din masina. Detinatorii de automobile cunosc deja acest lucru, la fel producatorii care instaleaza alarme auto pentru masinile lor inca din fabricatie.

Un lucru bine de stiut este ca multe dintre alarmele auto atentioneaza faptul ca masinile au instalate un astfel de sistem printr-un beculet care lumineaza constant. In felul acesta, un posibil hot de masini va abandona intentia de a fura masina tocmai pentru ca stie ca masina este protejata, cei mai multi aleg tinte usoare, care sa nu le dea prea multe batai de cap. Dezavantajul, dincolo de hoti de masini incepatori, este ca sunt si hoti de masini care se folosesc de diferite metode prin care sa dezactive alarma auto. Acesta este motivul pentru care noile modele de alarme sunt suficient de inteligente incat sa se activeze la orice fel de risc. Exista astfel alarme auto cu baterii auxiliare, astfel incat alarma sa se activeze in momentul in care cineva incearca sa o dezactiveze de la bateria masinii. De asemenea, existe alarme cu senzori speciali antitractare (care impiedica furtul rotilor sau furtul masinii prin tractare), senzori care detecteaza spargerea geamurilor, sau senzori mult mai sensibili care pot face diferenta intre o incercare de furt si stimuli care nu prezinta riscuri, de tipul animalelor de companie, sau a furtunilor.

Dincolo de faptul ca impiedica furtul masinii, o alarma auto buna poate avea si alte functii care se pot dovedi utile in diverse alte situatii. De exemplu, s-ar putea sa-ti fie util sa aprinzi farurile masinii de la o distanta de 500 de m pentru a-ti identifica masina intr-o parcare slab luminata. La fel de utila ar putea fi si functia de deschidere a portbagajului fara a dezactiva sistemul alarmei sau altele asemenea.

Pentru a completa siguranta pe care ti-o ofera o alarma auto, cel mai bine este sa nu iti lasi masina in locuri care prezinta risc crescut, sa nu lasi masina descuiata si in niciun caz sa nu lasi in masina, la vedere obiecte de valoare.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Vacanta la aer curat si peisaje deosebite in Gura Humorului
Articolul următor
Motive pentru inchiriere vile in loc de cumparare
pni.ro
Meniu