De ce sa mergem la cabinetul stomatologic

Una dintre cele mai importante aspecte ale vietii noastre este sanatatea, pentru ca de ea depinde calitatea ei. Nu poti vorbi despre o buna calitate a vietii daca suferi de vreo boala. De aceea este foarte important sa avem grija de sanatatea noastra inainte sa fie prea tarziu.

Pentru a fi foarte sanatosi, multi nutritionisti recomanda sa mestecam mancarea de foarte multe ori, zdrobind si mestecand hrana in gura o pregatim pentru faza urmatoare, pentru digerarea ei in stomac. Daca hrana consumata nu este suficient de bine mestecata atunci ajunge in stomac in bucati unde va fi ingreunat procesul de digestie.

S-a observat ca unul din motivele pentru care oamenii prefera sa nu mestece hrana, sunt problemele dentare de care sufera. O carie dentara netratata poate sa duca la inflamatii ale cavitatii bucale si astfel ingreuneaza mestecatul hranei.

Pentru a evita astfel de probleme trebuie sa mergem la cabinetul stomatologic pentru verificari cel putin odata la 6 luni. La cabinetul stomatologic medicul stomatolog depisteaza cariile dentare din timp inainte ca situatia sa se agraveze. Medicul stomatolog indeparteaza cariile dentare dupa care umpla cavitatea obtinuta cu un material de culoarea dintelui numita si plomba dentara. Daca materialul acestor plombe dentare este de foarte buna calitate atunci tin ani de zile, de aceea este foarte important sa rugam medicul dentist sa foloseasca materiale de cea mai buna calitate chiar daca costa mai mult.

Cand mergem la cabinet stomatologic pentru consultari periodice, medicul dentist poate depista si alte boli dentare, si le poate preveni acestea prin indepartarea placii bacteriene si a tartrului. Tartrul poate favoriza aparitia gingivitei sau a altor boli paradontale. Prin indepartarea tartrului sau a pietrei, integritatea smaltului la dinti nu este atinsa, fiind un tratament de suprafata.

La o anumita varsta putem ajunge ca unii dinti sa nu mai poata fi salvati, de aceea acesti dinti trebuie sa fie scosi si in locul lor raman goluri care la fel ingreuneaza mestecarea hranei. Pentru astfel de probleme solutia este din nou mersul la cabinetul stomatologic unde medicul dentist ne poate ajuta cu diverse proteze numite implanturi dentare. Aceste implanturi in general sunt de tip surub pentru a realiza o fixare osoasa cat mai buna. Pe implantul dentar se poate atasa o coroana sau o punte pentru a acoperi gaura care s-a facut in locul dintelui lipsa.

Nu in ultimul rand la clinica dentara putem merge si pentru estetizarea dintilor noastri. Acestea sunt o serie de tratamente cum ar fi albirea dintilor, implantologie sau altele cu scopul final imbunatatirea aspectului dintilor si a buzelor. Noi va recomandam sa mergeti la clinica dentara din Bucuresti, Clinica pentru zambetul tau Med.

autoechipat.ro
Articolul precedent
De ce sa-ti faci un blog?
Articolul următor
De ce sunt platformele folosite de catre firmele de tractari?
pni.ro
Meniu