De ce sa schimbi jaluzelele cu perdele si draperii

Decorarea ferestrelor inseamna de cele mai multe ori destul de multa bataie de cap si in acelasi timp o buna metoda prin care poti sa schimbi infatisarea locuintei tale fara prea mult efort. Afla cateva motive pentru care ai putea sa schimbi jaluzelele cu altceva: perdele si draperii.

1. Pentru mai mult stil
Spre deosebire de jaluzele, perdelele te ajuta sa adaugi efecte mult mai frumoase pentru perdelele tale. In functie de ceea ce ai nevoie, efect de ferestre mai mici sau mai mari, acoperirea defectelor sau scoatarea in evidenta a unor avantaje pe care le au ferestrele, te poti ajuta de diverse idei prin care sa creezi personalitate incaperii tale.

2. Pentru ferestre complicate
Ferestrele iesite din comun pot fi de cele mai multe o provocare pentru oricine trebuie sa se ocupa de ele si sa le gaseasca un stil si o incadrare corecta in stilul camerei. Din acest punct de vedere, aceste perdelele sau draperii te pot ajuta sa obtii acele efecte pe care le doresti sau pe care le intuiesti. Un specialist decorator te poate ajuta sa gasesti varianta perfecta pentru ferestrele tale indiferent de forma pe care acestea o au.

3. Pentru facturi mai mici pe timpul iernii
Draperiile foarte lungi dar in acelasi timp groase te ajuta sa mentii pentru mai mult timp caldura in camera. Datorita materialului din care sunt confectionate acestea impiedica frigul sa intre pana in interiorul camerei. In cazul in care caloriferele sunt amplasate chiar dedesubtul ferestrelor, ideea nu mai este la fel buna. Risti ca draperiile sa se strice din cauza caldurii excesive plus ca tot ceea ce vei reusi este sa opresti in spatele draperiilor caldura pe care caloriferele o emit.

4. Pentru mentenanta mai simpla
Spre deosebire de jaluzelele care pot deveni o atractie pentru praf, perdelele sunt mult mai usor de curatat si in acelasi timp mult mai usor de intretinut. Pentru o perdea mai rezistenta, te poti folosi chiar de aspirator pentru a le curata de praf.

5. Pentru redecorare
Nu intotdeauna se intampla sa ai un buget suficient de mare pentru amenajarile pe care ai vrea sa le faci. Daca vrei o schimbare de decor fara sa fie nevoie sa iti golesti bugetul, poti sa apelezi la schimbarea perdelelor sau adaugarea unor draperii care sa se potriveasca cu ceea ce ai deja. In functie de culorile si modelul pe care il alegi vei putea obtine efecte vizuale noi, care sa te faca sa te simti bine acasa.

6. Pentru manevrare usoara
Cele mai multe modele de perdele si draperii au sisteme de prindere care pot fi usor de folosit.Indiferent ca vrei mai multa sau mai putina lumina in camera, iti va fi destul de usor sa le dai dintr-o parte in alta sau chiar sa le schimbi cu altele.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Batrani cu deficiente de auz
Articolul următor
Unde mai gasesti distractie ca-n Costinesti?!
pni.ro
Meniu