De ce sunt mineralele importante in organism

De-a lungul timpului cand cineva se simtea rau imediat apela la sursele existente de vitamine pentru a remedia problema. Din acest motiv, mult timp s-a crezut ca lipsa de vitamine este principala cauza a instalarii unor probleme medicale.

Insa de ceva timp incoace a inceput sa fie recunoscuta importanta unor minerale precum calciul, iodul, magneziul si sulful in restabilirea sanatatii sau pentru mentinerea ei. Acestea se regasesc in organism in diferite cantitati, iar sursele de procurare sunt variate, putandu-se regasi atat in alimente de origine vegetala, cat si in alimente de origine animala.

Mineralele care se regasesc in cantitati mici in organism, dar sunt indispensabile functionarii normale a corpului se numesc oligoelemente. Din categoria oligoelementelor, absolut indispensabili vietii, putem remarca borul, fluorul, iodul, bromul, arsenicul, cuprul, fierul, manganul, nichelul, plumbul, zincul, titanul, si cositorul, care multe secole de-a randul erau considerate ca un fel de elemente neglijabile.

In functie de importanta fiecarui mineral enumerat anterior, lipsa unuia, sau carenta lui, conduce la probleme medicale mai mult sau mai putin grave. Daca luam de exemplu cobaltul, lipsa acestuia atrage dupa sine, nici mai mult nici mai putin, moartea prematura, chiar daca spre exemplu organismul respectiv beneficiaza de un aport normal de vitamine, in cantitati suficiente.

Pentru a sustine teoria care spune ca aceste oligoelemente nu sunt niste “impuritati” putem da ca exemplu borul indispensabil in ceea ce priveste sanatatea oaselor, dar si cobaltul care ajuta la mentinerea unui ficat sanatos. Studii numeroase din domeniul medicinei au aratat spre exemplu pe testele efectuate pe copii, ca aceia dintre ei care au consumat in cantitati suficiente minerale precum magneziul, cuprul, cobaltul si fierul, au prezentat un nivel mai ridicat al hemoglobinei in organism, dar si o incidenta mai redusa de aparitie a unor afectiuni medicale.

Din fericire este foarte usor sa asimilam cantitati suficiente de minerale in organism, in special consumand alimente proaspete, neprocesate, cele mai indicate fiind si in acest caz de departe legumele si fructele. Apelati la suplimente nutritive atunci cand nu sunt disponibile fructe si legume proaspete, sau la recomandare medicului. Recomandam Forever Nature Min, ca parte componenta a ofertei de produse aloe vera Forever, pentru un aport de nu mai putin de 22 de minerale.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Mai feminine cu o lenjerie de lux provocatoare si seducatoare
Articolul următor
Necesitatea unui sistem de supraveghere cu camere video
pni.ro
Meniu