De ce sunt platformele folosite de catre firmele de tractari?

Sunt mai multe tipuri de masini folosite de companiile de tractari auto: unele au un cadru metalic in forma de U, care permite tractarea masinii pe 2 roti, altele folosesc platforme (hidraulice sau cu pat simplu), in timp ce altele folosesc carlige si trolii suspendate.

In orasele aglomerate insa, cele mai multe companii de tractari auto care se ocupa cu servicii de asistenta rutiera folosesc platforme cu pat simplu, in mare parte din 3 motive:

  • Platforma simpla permite si transportarea a uneia sau mai multor motociclete. Nici masinile cu cadru metalic si nici cele cu carlige, datorita modului de constructie, nu pot transporta un vehicul pe 2 roti in deplina siguranta;
  • Sunt mult mai usor de manevrat si nici nu ocupa prea mult spatiu. Daca masina este urcata pe platforma, ea nu ocupa loc in plus pe strada, lucru care categoric usureaza munca soferilor de pe automobilele de tractare si pe deasupra, scade si riscul producerii altor accidente. Mai toate companiile de tractari auto din Bucuresti au cel putin o platforma in flota tocmai din cauza motivului acestuia, inclusiv cei de la tractariautoieftine.ro, care se descurca de minune cu o astfel de platforma, mai ales pe strazile agglomerate din Bucuresti;
  • Sunt mai putin costisitoare. Pe langa faptul ca sunt mai ieftine, sunt si mai putine piese ce se pot strica la ele. De cele mai multe ori, troliile sunt singurele piese care trebuie inlocuite, dar spre deosebire de platformele cu cadre metalice si carlige, costul lor este mult mai redus.

In plus, in cadrul accidentelor petrecute in orasele aglomerate, nu exista prea mult spatiu de manevra de cele mai multe ori. De aceea, interventia unei masni cu platforma simpla, e nu numai oportuna ci si recomandata: masina ce urmeaza a fi transportata se poate securiza pe pat in maxim 5 minute, astfel ca circulatia in zona poate reveni la normal la scurt timp de la imobilizarea involuntara a vehiculului.

autoechipat.ro
Articolul precedent
De ce sa mergem la cabinetul stomatologic
Articolul următor
Tuning auto cu accesorii auto de fite
pni.ro
Meniu