De la vis pana la gradina amenajata

Unii isi doresc o gradina plina cu flori, un adevarat ocean de flori, altii vor ca in spatiul gradinii sa aiba si loc de joaca pentru copii. Oricum, toti cei care se gandesc sa-si faca o gradina pe langa casa, sigur si-o doresc minunata, cat mai verde si cat mai armonioasa.

Construirea unei gradini necesita timp, bani si pricepere dar incet, incet se poate realiza si cu bani putini, intr-o perioada de timp mai lunga si invatand pe parcurs, experimentand. Exista si firme specializate in amenajari gradini cum este si kalongarden.ro, care sigur ne pot fermeca prin priceperea si daruirea lor in a construi gradini de vis.

  1. Inainte de toate e foarte bine sa stim exact ce fel de gradina ne dorim, care sa fie functionalitatile din ea, sa aiba teren de joaca sau sa se bucure de straturi de flori de diverse marimi si forme sau poate chiar sa aiba si mobila specifica spatiului verde din jurul casei, mese, banci sau scaune, fotolii comode in care asezandu-ne sa ne relaxam instantaneu. Poate ne dorim si o mica fantana arteziana, un lac sau un mic izvor de apa curata in mijlocul gradinii. Nici ideea unui helesteu nu suna rau pentru multi dintre noi.
  2. E important tipul de pamant pe care va rasari viitoarea gradina. Daca tocmai ne-am cumparat casa, e indicat ca in primul an sa observam doar ce fel de flori a avut fostul proprietar, cum se dezvolta acestea, s-ar putea ca unele dintre ele sa fie si pe placul nostru. Trebuie sa stim si ce fel de clima are zona in care dorim sa ne facem gradina pentru ca nu putem cumpara plante fara a cunoaste daca ele vor rezista sau nu conditiilor meteorologice specifice gradinii noastre. Astfel de informatii se pot afla din magazine sau centre de gradinarit locale sau daca lucram cu o firma de amenajari gradini, e mult mai simplu pentru ca specialistii ei sunt familiarizati cu astfel de lucruri.
  3. Atunci cand dorim sa ne facem straturi cu flori, sa tinem seama de cateva aspecte, inaltimea plantelor ce urmeaza a fi sadite, perioada de inflorire a lor si culorile pe care le au. Cel mai bine e sa ne alegem tipuri de flori care infloresc succesiv pentru ca mereu sa avem plante cu flori, in gradina, pe tot parcursul sezonului. Combinatiile de culori sunt importante, nu trebuie sa uitam nici de acestea. Iar o idee buna ar fi sa nu plantam flori inalte in fata celor mai scunde, ca sa nu le luam din vizibilitate.
  4. In construirea gradinii sunt de preferat plantele si uneltele putin mai scumpe dar de calitate decat cele mai ieftine dar care se strica foarte repede. In timp vom iesi mai castigati daca procedam asa decat daca ne zgarcim la anumite preturi de pe piata din domeniu. Sunt cateva unelte indispensabile gradinaritului, lopata, grebla si sapa pentru sadit si curatat, aparate de tuns iarba de diverse marimi si forme dupa necesitatile fiecaruia, diverse foarfeci de taiat si aranjat, stropitori variate.
autoechipat.ro
Articolul precedent
De ce sa aveti proiectoare de ceata
Articolul următor
Sfaturi de conducere pentru timp de ploaie
pni.ro
Meniu