Decorarea camerei copilului


Venirea pe lume a unui copil este, intotdeauna, un motiv de multa fericire pentru familie. De cele mai multe ori, parintii decoreaza camera care va fi a acestuia inca dinaintea nasterii, ocupandu-se de toate aspectele in detaliu.

Mai departe de partea foarte placuta in care parintii se hotarasc in ceea ce priveste culoarea mobilierului si a camerei, designul atractiv pentru micut si detaliile legate de aspect, intervin detaliile tehnice care sunt la fel sau poate chiar mai importante. Trebuie gandit felul in care camera va fi aerisita, ce modalitate de iluminare va fi folosita s.a. Pentru a asigura o iluminare cat mai adecvata, trebuie tinut cont de anumite aspecte. Printre acestea se numara amplasarea patutului si al masutei de joaca in functie de pozitia ferestrelor camerei, folosirea de spoturi lumina in locurile in care se doreste o economisire a spatiului dedicat in mod normal unui alt tip de corp de lumina, folosirea unor becuri potrivite cu tonurile de culoare ale camerei, etc.

Pe de alta parte, exista cazuri in care parintii nu dispun de timpul suficient pentru a se ocupa cu toate aspectele pe care le implica decorarea unei camere. Pentru aceste situatii se poate apela la o firma de decoratiuni interioare, care sa se ocupe de toate aspectele prin intermediul unor designeri profesionisti. Este adevarat ca ne putem gandi ca, apeland la un astfel de serviciu, implicarea noastra nu exista si rezultatul poate sa nu fie intocmai cel dorit. Insa, nu trebuie pierdut din vedere ca putem controla permanent stadiul lucrarilor, putem interveni oricand cu sugestii si pareri sau putem chiar oferi un plan personal pe care respectivul profesionist sa il adapteze in functie de toate conditiile pe care o camera de copil trebuie sa le indeplineasca astfel ca acesta sa se poata simti cel mai bine in incaperea in care petrece cea mai mare parte a timpului.

Decorarea unei camere de copil poate parea o slujba usoara si amuzanta insa, nu trebuie uitat ca exista anumite aspecte foarte importante care trebuie sa fie luate in considerare pentru ca rezultatul sa fie cel dorit si cu scopul de a-i oferi copilului nostru un spatiu pe care sa il iubeasca si in care sa se simta excelent.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Ghid turistic pentru Oradea
Articolul următor
Beneficiile pentru sanatate aduse de acizii omega-3
pni.ro
Meniu