Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ancorarea si fixarea cu chingi de ancorare marfa este un procedeu foarte important in transportarea marfurilor, nerespectarea regulilor poate duce la accidente si pagube materiale. De aceea este foarte important sa respectam toate regulile de ancorare si fixare utilizand chingi de ancorare si fixare marfa de calitate si omologate.

Aceste chingi de ancorare marfa cu clichet sunt optiunea cea mai buna in fixarea si ancorarea marfurilor de sasiul camionului, asigurand astfel imobilizarea marfii pentru a transporta marfa in siguranta. Totusi aceste chingi se pot deteriora in timp si astfel se reduce performanta lor.

Exista o serie de factori care pot provoca deteriorari la chingile de ancorare, de aceea inainte de utilizare trebuie verificate fiecare in parte pentru a vedea daca mai corespunde din punct de vedere calitativ, si sa nu creeze neplaceri in timpul utilizarii.

Chingile de ancorare sunt compuse din doua chingi, mecanismul de strangere cu clichet, si sistemele de prindere dupa alegere cu care se fixeaza de sasiul autocamionului. Sistemele de prindere pot fi carlige sau inele de diferite forme, in general acestea pot fi comandate in diverse forme si moduri de fixare.

Inainte de utilizare trebuie sa ne asiguram ca mecanismul cu clichet este instalat corespunzator, daca mecanismul cu clichet se blocheaza poate deteriora chinga de ancorare facand-o inutilizabila.

Cand utilizam chinga de ancorare este foarte important sa ne asiguram ca sistemele de agatare sunt fixate corespunzator de sasiul autocamionului, si ca nu se vor misca nici in timpul transportului. Daca carligul se desprinde in timpul mersului, stransoarea de la chinga de ancorare se schimba lasand liber marfa la miscare, ceea ce este foarte periculos din cauza fortei de inertie si poate duce la dezechilibrarea autocamionului si implicit la accidente grave.

Daca la verificarea dinainte de utilizare a chingii de ancorare, observam uzura excesiva la chinga sau la clichet, este mai bine sa scoatem si sa punem o alta chinga noua pantru a asigura o strangere suficienta a obiectului transportat si o siguranta mai mare pentru autocamion.

Semnele de decolorare excesiva sau subtierea chingii sunt semne clare de degradare a chingii de ancorare, in aceste cazuri trebuie sa-l schimbam cu una fara probleme. Daca nu este schimbata, chinga de ancorare se poate rupe si astfel lasa liber obiectul la miscare, dezechilibrand autocamionul ce poate duce la situatii periculoase.

De multe ori pentru o aderenta mai buna sub marfa se pun covoare din cauciuc, astfel creste siguranta transportului de marfuri atat pentru siguranta soferului de autocamion cat si pentru marfa. Recomandam ca pentru transportul marfurilor sa utilizati chingi de ancorare si fixare marfa de calitate si in stare foarte buna de functionare, pentru a elimina riscurile de accidente. Firma Strenger Er-Pol srl vinde o gama larga de chingi ancorare marfa de calitate superioara pentru siguranta transportului de marfuri.

About The Author

Related Posts