Despre containere si rolul acestora

Prima data containerele au fost de un singur tip si anume containere maritime. Primele transporturi cu containere s-au facut intre Statele Unite si Jamaica. Containerul nu este un mijloc de transport ci este un instrument (dispozitiv) in care marfurile sunt depozitate in vederea transportului naval si rutier.

Containerul nu are un mijloc propriu de locomotie (precum vagonul). Timpul a trecut si au inceput sa se dezvolte diverse tehnologii si de aici dezvoltarea containerelor pentru diferinte nevoi si uitilizari. Acestea au fost concepute pentru fiecare domeniu de activitate in parte venind in ajutorul fiecaruia.

Cu ajutorul tehnologiei putem realiza din asamblarea si modelarea containerelor scoli si gradinite, locuinte temporare, grupuri sanitare, diverse evenimente, locuinte permanente. Sectorul cu cea mai mare activitate care prezinta si o importanta mare in industria containerelor este: domeniu constructiilor – santierul.

Pe santier as putea spune ca se dezvolta un mini oras, o asezare menita sa ofere muncitorilor toate conditiile de care au nevoie pentru a-si realiza proiectele. Containerele de tip santier au diverse intrebuintari si anume: containere grup sanitar, containere tip manager, containere birou, containere locuibile, containere sala de sedinte, containere sala de mese, containere tip vestiar. Containerele intotdeauna sunt si vor ramane o solutie rapida pentru rezolvarea problemelor rapid ori ca e vorba de sedere provizorie sau definitiva.

Prin complexitatea acestora containerele pot fi folosite ca module individuale sau fie in blocuri de module legate si suprapuse acestea ajungand pana la 2 etaje.  Containerele sunt si vor ramane folositoare in special cele locuibile si cele pentru transport. Fiecare isi are rolul bine definit in sectorul sau specific.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Prin intermediul Gazduire.ro, oricine isi poate creea o prezenta online
Articolul următor
Comunitati de id-uri
pni.ro
Meniu