Diagnosticarea problemelor de hardware la laptopuri

Laptopurile sunt computere portabile, tocmai portabilitatea facandu-le din ce in ce ce mai populare, insa pe de alta parte le expune mult mai multor riscuri fata de computerele de birou. Laptopurile pot fi scapate, lovite, zgariate iar banala problema a scaparii cafelei pe tastatura se transforma la un laptop intr-o problema grava, sub tastatura aflandu-se componentele de hardware.

Atata timp cat laptopul se afla in garantie, aceste probleme sunt rezolvate de catre profesionisti gratuit, insa cand e vorba de laptopuri second hand, spre exemplu, repararea si diagnosticarea problemelor poate fi costisitoare. Din acest motiv achizitionarea unor laptopuri care nu sunt noi, fie ele laptopuri business sau multimedia trebuie sa se faca de pe site-uri de incredere precum www.superlaptop.info, ce vand laptopuri ieftine second hand in stare impecabila de functionare si cu garantie pentru toate modelele.

De multe ori, cand un laptop incepe sa se miste prost este vorba de malware, problema ce poate fi rezolvata usor cu instalarea unui antivirus sau reinstalarea sistemului de operare si reformatarea partitiilor. In general este bine sa se faca acesti pasi inainte de a lua in considerare un update de hardware.

Alte probleme de natura mai grava ce pot aparea sunt acele situatii in care laptopul nu se mai deschide dupa ce bateria a fost incarcata sau porneste fara display, in primul caz, defectul poate fi cablul de alimentare, iar in cea de a doua situatie problema poate fi in circuitul care alimenteaza ecranul sau ecranul in sine poate fi defect, caz in care trebuie schimbat.

La laptopuri, cablurile de alimentare creaza adesea cele mai multe probleme, fiind foarte sensibile la scurtcircuite, iar firele se pot topi in interiorul carcasei protective.

O alta problema des intalnita la laptopuri este resetarea sau stingerea brusca, iar aceasta apare in momentul in care laptopul se supraincalzeste. Datorita faptului ca spatiul pentru componenete este mic, iar laptopul sta direct pe birou sau masa, acesta este mult mai susceptibil supraincalzirii. O modalitate de a rezolva aceasta problema este utilizarea unei mese cu ventilator special conceputa pentru laptop, dar si curatarea periodica a ventilatorului acestuia care tinde sa atraga praf.

De multe ori diagnosticarea unei probleme de hardware se face printr-un proces lung si frustrant, insa reparatiile si piesele noi sunt costisitoare, de aceea este important sa se stie exact care este problema, multe dintre acestea putand fi remediate fara ajutorul profesionistilor.

In general, laptopurile business sunt mult mai rezistente decat alte modele de laptopuri, acestea punand accent pe portabilitate. La aceste modele carcasa este din material rezistent si de multe ori protejata impotriva defectiunilor ce pot aparea la varsarea lichidelor pe laptop, spre exemplu.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Social Media marketing, o metoda eficienta de promovare
Articolul următor
O clipa de relaxare pe patine de gheata!
pni.ro
Meniu