Dispozitive de avertizare pentru autovehicule lungi

La inceputul fiecarei veri este o usoara crestere in vanzarea diferitelor produse, de aceea putem spune ca si circulatia autocamioanelor creste. Totodata inscepe si sezonul vacantelor de vara ceea ce duce din nou la cresterea traficului pe autostrazi. Pentru siguranta traficului este foarte important sa cunoastem regulile de circulatie si sa le aplicam.

In general numim autovehicule lungi toate camioanele si autocamioanele cu si fara remorca, in primul rand datorita lungimii si a gabaritului. Aceste autovehicule ruleaza la o viteza mare si pe distante lungi transportand marfa la clienti, datorita gabaritului mare sunt destul de greu de opriti pe distante scurte.

Pentru o vizibilitate mai buna aceste camioane si autocamioane cu si fara remorci sunt semnalizate cu diverse accesorii auto pentru o vizibilitate mai mare pe carosabil. Aceste accesorii auto sunt numita dispozitive avertizare si sunt dispozitive fluorescente si reflectorizante cu scopul de a atrage atentia celorlalti participanti la trafic.

Un astfel de dispozitiv de avertizare este placa reflectorizanta pentru camioane. Aceste placi reflectorizante pentru camioane sunt montate in partea de spate a autocamionului, contine lini de culoarea galbena si rosie care urmeaza alternativ cu scopul de a avertiza ceilalti participanti de trafic. Aceasta placa este un dispozitiv fluorescent reflectorizant, in cazul in care noaptea este luminata reflecta puternic lumina inapoi. Placa reflectorizanta camioane este o forma de avertizare foarte eficace si obligatorie pentru toate vehiculele mari.

Un alt tip de dispozitiv de avertizare este placa reflectorizanta pentru remorca si semiremorci. Aceste placi reflectorizante pentru remorci si semiremorci sunt la fel montate in partea de spate la remorci cu scopul de a atrage atentia participantilor de trafic de prezenta lui. Pentru a se distinge de placa reflectorizanta pentru camioane, desenul placi reflectorizante pentru remorci este un patrat galben cu chenar rosu.

Exista si un alt tip de dispozitiv de avertizare care este utilizat in cazul unuei defectiuni la autovehicule, si anume triunghiul reflectorizant de avertizare pe care conducatorul autovehicolului este obligat sa puna de fiecare data cand autovehicolul ramane in pana pe partea carosabila a drumului pe langa luminile de avarie.

Triunghiul reflectorizant se instaleaza in partea de fata si spatele autovehicolului pe aceeasi banda de circulatie la aproximativ 30 de metri distanta de autovehicolul sau autocamionul ramas in pana. In acelas fel se semnalizeaza si in cazul in care de exemplu incarcatura din autocamion a cazut pe carosabil pana poate fi inlaturat.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Relaxeaza te cu jocuri cu masini online
Articolul următor
De ce sa-ti faci un blog?
pni.ro
Meniu