Dorinta de a avea ceva frumos

Pasii nostri ne poarta zilnic spre locuri la care, poate, nici nu ne-am fi gandit vreodata. Ne place atunci cand vedem un spatiu modern, dar cu influente care denota statornicie, trainicie, dar, mai ales, siguranta. Culegand impresii placute, cu ocazia vizualizarii diverselor spatii frumos amenajate, ne intoarcem acasa si vedem ca nu suntem intocmai multumiti de ceea ce gasim aici. Atunci are loc marea revelatie, caci constientizam ca trebuie facuta o schimbare, care nu mai suporta amanare, asa ca ne permitem sa visam, sa proiectam mental cum ar fi daca planurile noastre imaginare ar prinde contur.

Astfel, vedem o alee lunga, care ne duce spre casa, terasa, ori gradina. Intre timp, admiram spatiile verzi ce ne inconjoara, observand cum pavajul pe care calcam, intr-un fel oarecum ciudat, reuseste sa se intrepatrunda armonios cu spatiile verzi din jurul sau. Nu ne-am fi asteptat la una ca asta, caci, la urma urmei, indiferent de culorile, sau de formele din care sunt turnate pavelele, nisipul, pietrisul si cimentul din compozitia unei pavele, ne duce cu gandul la rigiditate, la ceva nu foarte estetic.

Ne convingem singuri asadar ca asteptarile ne-au fost intrecute, ca, in ciuda compozitiei pavelelor, acestea pot fi si ele nu doar moderne, dar si ecologice, caci rosturile dintre ele permit solului sa respire. Totodata, la fel, apa din sol isi urmeaza cursul normal, avand in vedere ca, la straturile de baza, inainte de montarea de pavaje, se lasa santuri speciale, tocmai pentru a asigura aceasta circulatie naturala, protejandu-se nu doar solul, dar si suprafata de deasupra stratului de pavaj, care, astfel, nu ramane acoperita pentru prea mult timp de cantitati mari de apa.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Creativitatea, un criteriu important in montarea de pavaje
Articolul următor
Totul despre rochii : tendinte in 2014
pni.ro
Meniu