Drepturile tale online

DREPTURILE  TALE ONLINE:

Nu este intotdeauna usor sa stii ce drepturi si ce responsabilitati ai atunci cand esti online. O regula intuitive e sa te gandesti la ce ai face intr-o situatie similara din viata reala. In general, regulile sunt aceleasi  pentru situatiile online si cele din afara spatiului virtual, dar este posibil sa te afli si intr-o situatie pentru care nu exista un punct clar de  referinta din ,,lumea reala”, fiind important prin urmare sa iti cunosti drepturile online…

Spam – uri sau e-mail – uri nesolicitate:

Spamurile nu sunt doar o bataie de cap, ci pot fii periculoase pentru tine si pentru calculator. Fii atent atunci cand deschizi e-mailurile trimise de necunoscuti. Conform legilor UE, ai dreptul de ate dezabona cu usurinta de pe listele de corespondenta.

Viata privata-gandeste inante !

Multi dintre noi folosec retele sociale pemtru a comunica, facand publice fotografii, informatii despre ceea ce facem si alte date personale. Gandeste-te de doua ori inante de a pune date personale pe internet: acestea pot ramane acolo pentru foarte mult timp si nu stii niciodata cine le-ar putea vedea in viitor! Aceeasi situatie este valabila si in cazul site-urilor de anunturi online, unde de asemeni e necesar sa completezi o serie de date, ce te vor ajuta in vanzare.

Descarcari si incarcari de fisiere orice fel – ce implica ?

Uneori este greu sa iti dai seama ce poti copia si impartasi altora si ce ste illegal, dar nu trebuie sa risti sa primesti o amenda sau pedeapsa cu inchisoarea – mai intai verifica !

Cauta magazine si servicii legale pentru a obtine ce vrei. De multe ori trebuia sa platesti, dar sunt si personae ale caror lucrari le poti descarca gratis printr-o licenta de tip Creative Commons. Este bine totusi sa citesti intotdeauna termenii si conditiile deoarece unele fisiere au restrictii referitoare la cum sau unde pot fii folosite.

Daca vrei sa folosesti pe blogul tau fotografii, texte sau filme create de altii, asigura-te dinaninte ca ai permisiunea sa faci asta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Perdele si draperii pentru dormitor
Articolul următor
Statiunea 2 Mai din ce in ce mai apreciata de turisti
pni.ro
Meniu