Efectul antioxidant al mineralului Zeolit

Dintre cele peste 100 de tipuri diferite de minerale Zeolit, singurul utilizat in medicina umana este clinoptilolitul, care se remarca prin proprietatile sale terapeutice ce contribuie la prevenirea si ameliorarea afectiunilor si la imbunatatirea starii de sanatate a organismului.

Zeolitul este un mineral ce detine o capacitate crescuta de absorbtie a compusilor moleculari de mici dimensiuni, precum sunt oxizii de nitrogen, dioxidul de sulf, hidrocarburile si microtoxinele. Astfel, Zeolitul actioneaza ca o sita moleculara, ce absoarbe molecule de mercaptan, gaze si substante dizolvate de o anumita marime.

Avand un puternic efect antioxidant, Zeolitul detine si un puternic rol antioxidant, motiv pentru care elimina radicalii liberi produsi de organism. Acestea sunt deseurile celulare care se formeaza prin emisiile industriale pe care le respiram zilnic, prin gazele de esapament ce contin mercur, arsen si cadmiu si care afecteaza absorbtia de calciu, a fierului si a potasiului.

Daca nu sunt eliminate din organism, toxinele pot afecta functionarea celulelor si pot duce la aparitia unor simptome precum energie scazuta, stari de oboseala, scaderea puterii de concentrare, stari de depresie sau nervozitate. Datorita sarcinii electrice negative a mineralului, acesta atrage ca un magnet toxinele, care sunt incarcate pozitiv si le tine in structura sa pana la eliminarea din organism in mod natural.

Avand efect antioxidant, este inamicul radicalilor liberi si asigura protectia organismului impotriva afectiunilor. Prin urmarea unor cure cu Zeolit veti contribui la prevenirea si tratarea constipatiei, la normalizarea florei bacteriene cat si la protectia ficatului, acesta fiind organul cel mai afectat de toxine. Astfel, utilizand Zeolit veti imbunatati procesul de digestie, veti ameliora tulburarile renale, veti asigura protectie ficatului si rinichilor si veti ameliora senzatia de colon iritabil.

Fiind considerat unul dintre cei mai eficienti hepatoprotectori, datorita capacitatiile sale de  a atrage toxinele si a le elimina din organism, evitand suprasolicitarea ficatului, Zeolit contribuie la prevenirea si ameliorarea hepatitelor virale. Totodata, prin neutralizarea radicalilor liberi si prin indepartarea toxinelor, Zeolitul scade riscul de aparitie a fibrozei hepatice si de aparitie a lichidului de ascita.

Zeolitul contribuie la accelerarea procesului de regenerare a celulei hepatice, iar indicatiile sale terapeutice sunt numeroase. Se poate utiliza pentru a preveni si inhiba dezvoltarea tumorilor, cat si pentru a ameliora diferite tipuri de intoxicatie. Este indicat impotriva intoxicatiei cu xenoestrogeni, metale grele sau pesticide, cat si in cazul ulcerului gastric. In aceasta situatie contribuie la diminuarea durerilor si la reglarea secretiilor digestive.

Odata cu utilizarea Zeolitului, organismul dumneavoastra va produce mai multe celule ale sistemului imunitar, un studiu efectuat intr-o policlina din Germania dovedind efectul de crestere al productiei de celule ale sistemului imunitar, cat si de crestere a rezistentei organismului la infectii. De asemenea, cercetarile de laborator efectuate in Croatia au demonstrat efectul de crestere a numarului de anticorpi obtinut in urma utilizarii mineralului Zeolit. Cu ajutorul acestora, organismul poate lupta eficient impotriva dezvoltarii celulelor canceroase si a infectiilor.

In consecinta, una dintre proprietatile terapeutice importante ale mineralului Zeolit este cea antioxidanta, prin care suntem protejati de actiunea radicalilor liberi si de cea a toxinelor, pentru a ne putea bucura de un organism sanatos.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Spatiile comerciale de vanzare vor avea cel mai bun pret in 2014
Articolul următor
De ce este Biostem indicat impotriva tuturor afectiunilor?
pni.ro
Meniu