Eficienta utilizarii lanterne cu LED

Inca din momentul in care a fost descoperit focul, oamenii se foloseau de lumina pe care sa o poata purta cu ei in diverse locuri. Utilitatea acestui lucru este intr-adevar incontestabila, motiv pentru care tehnologia a oferit de-a lungul timpului din ce in ce mai multe variante pentru lumina portabila. Astfel ca s-a trecut de la torte la lumanari si felinare, la lanterne care foloseau becuri incandescente si acum becuri care folosesc LED-uri. In acest articol vei gasi cele mai importante motive pentru care din ce in ce mai multi se folosesc de lanterne LED in loc de orice alt dispozitiv.

Primul motiv: salveaza bateria
Probabil si cel mai important lucru pe care il fac LED – urile este ca au un consum de energie destul de mic, ceea ce permite ca lanterna sa functioneze fara probleme pentru perioade de timp destul de indelungate. Becurile incandescente nu doar consuma foarte mult, insa nu pot pastra intensitatea luminii pentru o perioada mare de timp. Beneficiul principal pe care il obtii din acest lucru este ca nu va fi nevoie sa cumperi baterii la fel de des, sau daca ai o lanterna cu baterie reincarcabila, nu va fi nevoie sa fii conectat la priza din jumatate in jumatate de ora.

Al doilea motiv: au dimensiuni mici
Spre deosebire de becurile incandescente, LED – urile au dimensiuni destul de mici, ceea ce inseamna ca poti integra mai multe LED  -uri intr-o lanterna, pastrand dimensiuni care sa o poata face portabila. Nu uita totusi ca intensitatea luminii nu se masoara in nr. de LED – uri, ci in nr. de lumeni. Inainte sa cumperi o lanterna ai girja sa aiba cel putin 200 de lumeni.

Al treilea motiv: durabilitate
Pentru ca LED – urile sunt mult mai rezistente fata de becurile incandescente. Beneficiul pentru tine este ca vei putea avea o lanterna functionala pentru mai mult timp, fara sa iti faci probleme ca va trebui sa o schimbi.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Oferte de cazare in localitatea Crisan din Delta Dunarii
Articolul următor
Intrebari frecvente despre pierderea auzului
pni.ro
Meniu