Evolutia preturilor la terenuri pentru case de langa Bucuresti

In perioada 2005-2008, terenurile pentru case din si din jurul Bucurestiului aveau preturi intangibile, ajungand chiar si la ordinul sutelor de mii de euro, deci cu mult peste cat ar putea plati o familie medie. Astfel, terenurile construibile au stat goale o buna bucata de timp, pana ce fie au fost vandute dezvoltatorilor imobiliari la preturi mai scazute, fie proprietarii au reusit sa vanda la pretul cerut.

Din 2008 pana in 2012, piata imobiliara, impreuna cu toate sectoarele, ei au fost intr-o continua scadere, dovada ca preturile de anul trecut au scazut pana si cu 40-50% din preturile cerute initial. Totusi, incepand cu mijlocul anului 2012, pe masura ce Romania iesea oficial din criza, preturile pentru terenuri, cat si pentru locuinte, au inceput sa-si revina usor. Un studiu efectuat de o agentie imobiliara din Bucuresti a aratat ca terenurile intravilane vor avea in martie 2013 un pret cu circa 12-15% mai mare decat luna similara a anului trecut, lucru care nu poate indica decat un lucru: aceste luni sunt ultimele in care romanii isi mai pot achizitiona un teren ieftin la marginea Bucurestiului. Unde anume? In Tartaresti, localitatea cu cele mai multe loturi accesibile.

Tartarestiul nu este “la tara”

Multa lume din capitala prefera sa ramana intre zidurile inghesuite ale apartamentelor motivand ca prefera sa stea intr-un astfel de mediu decat sa isi cumpere un teren la marginea orasului intrucat nu vor sa se mute la tara. Ori, Tartatestiul, desi in afara orasului, nu e chiar… atat de indepartat si nici de dezurbanizat. Dovada sta faptul ca se gasesc hypermarket-uri la doar cateva sute de metri de mers pe jos, iar transportul inapoi in Bucuresti are loc in doar 10-15 minute, un timp similar cu cel al folosirii mijloacelor de transport in comun puse la dispozitie de RATB.

Preturile? Sub pretul pietei

Un lot de pamant in zona Tartasestiului, in special in zona padurii, costa 10500 de Euro; in conditiile in care un lot are aproximativ 550 de metri patrati, atunci se poate spune ca achizitionarea unui teren – cu acte in regula si urbanizat- reprezinta o investitie buna, nu-i asa?

autoechipat.ro
Articolul precedent
4 destinatii turistice destinate shoppingului
Articolul următor
Factori nocivi care afecteaza sistemul imunitar
pni.ro
Meniu