Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ce este bara de tractiuni si la ce ne foloseste? E o simpla teava care se ataseaza de un suport usa sau zid si serveste la efectuarea exercitiilor pentru stimularea muschilor superiori. Ce muschi stimuleaza? Are efect benefic asupra muschilor superiori : marele dorsal, bicepsii, bratele si pectoralii. Tractiunile sunt foarte eficiente in definirea musculaturii, nu forteaza articulatiile cum ar fi in cazul ridicarii de greutati si sunt practicate la scara larga de culturisti pentru marirea masei musculare a spatelui. Recomandam cu caldura practicarea tractiunilor si de catre tinerii care doresc sa-si formeze un fizic armonios, pentru simplu fapt ca nu afecteaza coloana. Adolescentii e bine sa se fereasca sa ridice greutati fiindca le afecteaza cresterea in inaltime si dezvoltarea propriului corp.

Tractiunile se realiza in doua moduri ce stimuleaza diferit grupele superioare de muschi: in pronatie cu priza larga, cand bara este apucata cu dosul palmelor orientat catre utilizator, cu o distanta mare intre palme de aproximativ 60-80 cm sau in supinatie cu palmele orientate invers la o distanta de 30 – 40 cm. Cele in pronatie actioneaza zona spatelui, in principal marele dorsal, sunt dificil de executat de incepatori, fiind necesara asistarea lor. Cu tractiunile in supinatie lucrati bicepsii si muschii mainilor si se executa usor fara efort fizic deosebit.

Bara tractiuni usa si perete

Pentru cine doreste sa efectueze acasa astfel de exercitii, are nevoie de o bara tractiuni usa care se monteaza si se demonteaza de toc fara nici un fel de stricaciune. Daca va permiteti un pic de spatiu si nu va deranjeaza aspectul estetic, montati pe zid o bara tractiuni perete. Le gasiti in magazinele de specialitate sau pe internet pe site-uri de articole sport. Costa in jur de cateva sute de ron, dar se merita. Cumparati ceva rezistent si de calitate, nu articole chinezesti din Europa sau supermarketuri.

Un magazin online de echipament sportiv este pitisport.ro. Acest site va prezinta intr-o maniera usor de vizionat o gama larga de articole sportive, de la accesorii fitness si aparate de forta la trotinete si triciclete pentru copii. Au preturi bune, ofera indrumare in alegerea produsului dorit, marfa este adusa acasa prin curier rapid in 24 de ore, taxe reduse de transport.

About The Author

Related Posts