Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dorinta pentru carti de copii este foarte variata precum numarul de feluri ce sunt disponibile pentru categoria aceasta. Acest lucru este benefic scriitorilor care pot alege dintr-o mare varietate de tipuri pentru a se inspira. Totusi nu exista criterii foarte clare pentru a decide care este cel mai potrivit pentru o anume categorie de varsta, totusi sunt anumite tipuri de carti pentru copii care se potrivesc celor foarte mici, iar altele la prescolari si adolescenti. Cauta sa vezi care este dorinta si care ar fi intamplarile care crezi ca ar placea copilului.

Care sunt cele mai populare genuri de carti pentru copii?

Cartile cartonate sunt facute din carton si sunt create pentru bebelusi si copii foarte mici ca sa fie rezistente la rupturi sau la uzura. Aceste carti pentru copii sunt viu colorate si au numai cateva cuvinte cu propozitii scurte. Ele ofera parintilor o modalitate foarte buna de a-si ajuta copiii sa vorbeasca si sa-si dezvolte vocabularul. Multe din ele au ca teme cate o singura idee, spre exemplu numere, culori, forme sau animale.

Cartile pentru adormit pe cei mici au intamplari linistitoare si simple pentru ca obiectivul e sa ii ajuti pe copii sa doarma mai usor si, daca este posibil, sa aiba vise placute. Au putine cuvinte si poze mai mari. Copiii mai mici iubesc aceste carti chiar pana la varsta mai mare.

Cartile cu poze sunt pentru micutii intre 1 si 3 ani. Aceste carti au putine randuri utilizand fraze simple si scurte. Multi dintre copii incep sa creasca abilitatile de citire la varsta aceasta si sunt incurajati de progresul facil.

Cartile cu poze pentru copii pana in 8 ani. In aceste carti pentru copii, imaginile sunt puse langa un text mai mare, chiar daca in anumite situatii parintii citesc cu voce tare. Totusi si copiii pot sa incerce sa citeasca incet. Cartile contin povesti simple si imaginile ii ajuta pe cei mici sa isi mentina atentia la carte si sa priceapa mai bine intamplarea. Unul din avantajele majore ale cartilor acestora e ca parintii si invatatorii pot sa foloseasca cartile acestea ca sa-i faca sa inteleaga mai bine ce se petrece in fiecare parte din poveste. Sunt carti pentru copii care se scriu totusi foarte greu deoarece cei micuti sunt foarte distrati si isi mentin atentia foarte greu.

Carti care sunt citite usor sunt compuse pentru copii intre 6 si 10 ani. Scriitorii pot sa creeze intamplari mai complexe, insa este necesar sa fie foarte clare. Frazele pot sa fie mai lungi si copiii trebuie sa fie apti sa lectureze si sa inteleaga un vocabular mai variat. In general poate sa includa poze, dar ele nu sunt atat de importante.

Cartile folosite de adolescenti sunt cam de greu de scris pentru ca ei sunt greu de incantat. Sunt foarte mici la varsta intre 10 si 12 ani ca sa citeasca povesti complexe, iar cartile prea usoare de asemenea nu sunt adecvate. Cartile pentru copii trebuie sa fie provocatoare si povestile trebuie sa ii prinda pentru a-i conecta la ceea ce se intampla in povestire.

Ultima categorie este adresata tinerilor care au subiecte mai complexe si au un vocabular mai greu. Acestea cu greu se mai numesc carti pentru copii pentru ca nu au poze aproape deloc si, chiar daca promoveaza dragostea pentru a citi nu sunt instrumente educative, ci deja se ajunge la nivelul in care cititorul citeste de placere.

About The Author

Related Posts