Flori care infloresc iarna

Gradinaritul nu se termina toamna pentru ca exista plante rezistente la frig care infloresc si iarna in zapada. Daca sunt plantate la timp vom avea in gradina culori de vara si in timpul anotimpului alb.

Spanzul sau trandafirul Craciunului, daphne odora, iasomia de iarna, ciclaminele, ghioceii, nucul vrajitoarelor sau hamamelis virginiana, iernita sau eranthis hyemalis, erica carnea si camelia sunt cateva dintre florile care ne pot incanta privirile pe timpul iernii daca ni le dorim in gradina.

Spanzul poate fi alb, verde, roz, violet, crem si chiar patat si e o planta foarte rezistenta careia ii place sa stea in zone cu umbra partiala. Infloresc iarna si pot rezista pana la 8 saptamani.

Daphne odora este un arbust cu flori parfumate care infloreste iarna si primavara devreme si poate ajunge la 4m dimensiune. Ii place soarele dar si putina umbra si florile lui au miros de lamaita.

Iasomia de iarna are flori de culoare galbena si un parfum placut care o fac sa fie considerata vedeta gradinilor pe timp de iarna. Ii place sa fie in plin soare sau la umbra partiala si este potrivita pentru un gard viu pentru ca e un arbust subtire cu frunze cazatoare.

Nucul vrajitoarelor este un arbust al caror flori seamana cu paianjenii si infloreste iarna tarziu. Creste pana la 12m inaltime sau chiar mai mult.

Erica carnea incepe sa infloreasca in luna decembrie si o tine tot asa pana in luna aprilie. Prefera locurile insorite si pamantul bine drenat. Are flori de culoare violet, delicate dar au aparut deja si hibrizi cu flori roz, albe sau lila.

Camelia este o planta foarte placuta pentru ca are flori asemanatoare cu ale trandafirilor. Poate avea culoarea alba, lila, roz sau chiar rosu inchis si incepe sa infloreasca toamna rezistand pana tarziu in iarna. Necesita o cantitate moderata de apa si prefera locurile insorite si umbra partiala.

Iernita infloreste pe la sfarsitul iernii si ii place foarte mult solul umed al padurilor de foioase. Are flori galbene ca niste cupe si creste in tufe de 2-4 cm inaltime.

Despre ciclamine foarte multa lume crede ca sunt plante de apartament dar lor le place sa fie in aer liber chiar sub copaci. Infloresc toamna dar rezista si pana la doua luni in semiumbra. Diversitatea culorilor si a marimilor precum si frumusetea ciclaminelor le fac pe acestea sa fie niste plante foarte populare.

Ghioceii sunt vestitorii primaverii si infloresc pe la mijlocul sau sfarsitul iernii in zonele insorite. Aceste plantute sunt poate cele mai cunoscute flori de iarna din tara noastra datorita raspandirii lor masive si a covoarelor superbe pe care le pot crea cand apar in zone surprinzatoare si placute privirii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Un film pentru copii cu mesaj pentru parinti
Articolul următor
Cum sa educam copii armoniosi
pni.ro
Meniu