Fobia de dentist motiv pentru evitarea consultatiilor dentare

Probabil ca pentru nimeni nu este placut sa mearga la dentist si totusi intelegem ca sunt necesare consultatiile dentare pentru sanatatea noastra. Exista insa persoane cu o mare teama fata de cabinetul stomatologic si medicul dentist, doar gandul ca trebuie sa mearga la control ii tulbura intens. Aceste persoane pot fi atat de inspaimantate incat vor inventa tot felul de motive existente sau inexistente pentru a evita mersul la un simplu control la cabinetul stomatologic.

Din punct de vedere medical aceasta teama se numeste frica sau fobie de dentist, apare des si este unul dintre motivele pentru care aceste persoane refuza sa mearga la consultatiile stomatologice regulate. S-au intalnit cazuri in care pacientul care suferea de dureri constante, mai degraba accepta suferinta in loc sa mearga la tratament.

Pentru a vedea care este raportul intre fobia de dentist si lipsa vizitei la cabinetul stomatologic, s-au chestionat persoane care nu merg regulat la consultatii stomatologice. Resultatul a fost surprinzator, mai mult de 35% dintre cei chestionati au declarat ca motivul principal pentru care evita consultatiile stomatologice este frica.

Bineinteles ca nu toti cei care au declarat ca frica este motivul pentru care evita consultatiile stomatologice au fobie de dentist, cei care sufera de aceasta boala in general simt o frica intensa, sau mai degraba sunt ingroziti la gandul ca trebuie sa mearga la un control stomatologic.

Acest sentiment de frica intensa se poate dezvolta din mai multe motive, de la o durere traita in trecut, o experienta neplacuta la cabinetul stomatologic sau socuri emotionale suferite si netratate.

Exista un cabinet stomatologic in Bucuresti unde lucreaza o echipa de medic dentist si psiholog pentru a veni in ajutorul persoanelor cu frica si fobia de dentist. Pe langa tratamentul dentar se ofera asistenta psihologica pe parcursul tratamentului pentru linistirea pacientului cu fobia de dentist. Totodata la cerere se utilizeaza hipnoza ericsoniana ca metoda de anestezie in timpul tratamentului dentar, pentru a evita efectele neplacute ale medicamentelor utilizate la anestezie.

Astfel persoanele cu sensibilitate la medicamentele utilizate la anestezie pot veni linistite la tratamentul stomatologic, anestezia cu hipnoza ericsoniana este o metoda eficienta, utilizata in cabinetul stomatologic Clinica pentru zambetul tau Med din Bucuresti.

Aceasta metoda, hipnoza ericsoniana nu este una foarte noua, a fost atestata pe vremea lui Milton Erickson (1901-1980), utilizata in acest moment cu mult succes de psihologul Gheorghe Rotariu, astfel oferind o sansa si persoanelor cu frica sau fobie de dentist.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Busteni, statiune si oras
Articolul următor
Accesorii auto online
pni.ro
Meniu