Ghid pentru reparatii auto ieftin

Ce inseamna ghid pentru reparatii auto ieftin? Acestea in cele mai multe cazuri va explica intretinerea si repararea vehiculului, schimbarea de piese si accesorii auto vechi cu altele noi. Aceste ghiduri sunt utile atat pentru consumatorii persoane fizice cat si pentru firmele specializate in reparatii auto.

Astazi totul este conceput in asa fel incat oricine sa poate monta un far, sa schimbe un bec la o lampa de semnalizare, aceste mici reparatii pot fi facute acasa cu o surubelnita si nu aveti nevoie de unelte speciale. Bineinteles ca nu toate reparatiile pot fi facute acasa sau pot fi facute mult mai usor la un atelier de reparatii auto unde masina este ridicata in aer pentru ca mecanicul auto sa aiba loc suficient ca sa faca schimbarile necesare.

In multe cazuri si in cutiile pieselor noi putem gasi ghiduri de montare ale pieselor  respective cu desene explicative. Am intalnit de cateva ori la faruri sau la lampi de semnalizare astfel de ghiduri de montare in care sunt explicate babeste ce contine cutia, caracteristicile tehnice ale produsului si modul de montare al acestuia. Daca intalniti astfel de ghiduri este bine sa le cititi pentru ca este posibil sa contina informatii importante pe care nu le stiti si fara de care montarea proiectorului sau a farului sa nu fie completa.

Un exemplu concludent ar fi montarea proiectorului de ceata Wessem HO3 care are doua gauri mici, una pe partea de sus a proiectorului si alta in partea de jos a acestuia si care este protejat de un dop de protectie impotriva aburirii,. Acest dop trebuie sa fie in pozitia corecta altfel proiectorul se abureste. Problema se poate rezolva foarte usor prin schimbarea pozitiei dopului dar daca utilizatorul nu cunoaste aceasta informatie poate sa aiba impresia gresita ca proiectorul de ceata este defect.

Aceste ghiduri ajuta foarte mult mai ales persoanele care inca nu au experienta in reparatii auto dar doresc sa invete sau sunt nevoiti sa faca aceste mici schimbari si reparatii pentru a economisi din bugetul familiei.

autoechipat.ro
Articolul precedent
De ce sa utilizezi piese de calitate pentru reparatii?
Articolul următor
Pregatirea autovehiculelor pentru iarna
pni.ro
Meniu