Ghid turistic pentru Oradea

Situat pe malul Crisului Repede, Oradea este unul din orasele in care arhitectura si cultura sunt la rangul meritat, atractiile turistice fiind restaurate si reconditionate pentru ca frumusetea si sarmul orasului sa se intrepatrunda cu valul tehnologizarii.

Orasul Oradea a pus si pune in continuare mare pret pe cultura, astfel sunt prezente numeroase institutii culturale si muzee, cel ma renumit fiin Muzeul Tarii Crisurilor. Infiintat in secolul al Xix-lea, in anul 1872, mai exact, muzeul ofera adapost un colectii extensive de obiecte arheologice si etnografice.

Muzeul Miltar isi datoreaza colectia veteranilor din Divizia 11 Infanterie si familiilor acestora, expozitiile find bazate pe donatiile dumnealor, dar si ale Muzeului Militar National ‘Regele Ferdinand I’, aflat in Bucuresti.

Cei care viziteaza orasul in lunile Septembrie – Octombrie pot participa la binecunoscutul festival ‘Toamna Oradeana’ ce are loc in fiecare toamna, de la jumatatea lunii Septembrie pana pe 12 Octombrie (care este si ziua orasului).

Oradea este unul din orasele mari ale Romaniei, cu numeroase activitati si obiective turistice care merita vizitate, astfel ca daca inca nu i-ati ‘trecut pragul’, nu este tarziu sa incepeti acum.

Pentru a va deplasa mai usor va recomandam sa apelati la serviciile de inchirieri masini Oradea, servicii de rent a car care va vor ajuta sa va bucurati de cat mai multe obietive turistice.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Gandeste roz, in jocuri cu pantera roz
Articolul următor
Decorarea camerei copilului
pni.ro
Meniu