Pentru a construi o gradina rustica trebuie sa tinem seama de cateva aspecte importante, spatiul aflat la dispozitie, bugetul alocat proiectului si preferintele noastre in domeniu. Putem cere ajutorul unui specialist in construirea si intretinerea gradinilor daca dorim sfaturi sau chiar implicarea lui directa in dezvoltarea ideii noastre.

Intr-o gradina rustica e bine sa avem obiecte decorative traditionale cum ar fi cosuletele impletite, butoaie de diferite marimi, carute vechi, chiar si roti de carute montate individual in decorul gradinii. Mai putem intalni intr-o astfel de gradina si torte din nuiele sau ghivece din lemn si alte materiale naturale.

Mobilierul gradinii trebuie sa aiba un aspect cat mai apropiat de cel intalnit in casele vechi de la tara. Lemnul, inul, canepa, ratanul, rachita, piatra si paiele sunt cateva dintre materialele care vor da spatiului nostru un aspect rustic reconfortant.

Aleile gradinii rustice pot fi decorate cu placi rotunde din lemn care in combinatie cu nisip creeaza niste poteci decorative frumoase si potrivite si din punct de vedere ergonomic. Potecile gradinii pot fi marginite de tufisuri, copaci, arbusti sau chiar flori de diferite marimi si forme.

Culoarea nu trebuie sa lipseasca din gradina rustica. Coloritul poate fi dat atat de florile alese cat si de celelalte obiecte decorative care ne infrumuseteaza locul. Nuantele aramii, verdele, maroul si in general toate culorile din natura sunt potrivite in gradina rustica.

Florile vor varia de la un anotimp la altul dar putem avea in gradina si plante care sa reziste tot timpul anului. Lalelele, narcisele si zambilele sunt placute primavara iar hortensiile, trandafirii, bujorii si margaretele ne incanta vara. Toamna si iarna gradina noastra poate avea conifere sau plante cu fructe decorative. Liliacul este unul dintre arbustii preferati de catre multi gradinari.

Gradina rustica este modalitatea cea mai simpla de a aduce traditionalul, originile, copilaria in jurul casei tale. Reprezinta stilul de gradina potrivit atat caselor de la tara cat si celor din mediul urban pentru ca toate partile ei componente sunt azi la moda, tot unitarul gradinii rustice este coagulat intr-un trend agreat al zilelor noastre.

About The Author

Related Posts