Idee de weekend: City Break la Londra!

Un city break in Londra merita fie si pentru a admira proverbialul spirit englezesc, o controversata formula formata din bun simt si libertinism. Se spune ca in frumoasa Anglie se gasesc muzele pierdute ale inspiratiei si ca, in ciuda vremii mohorate, sufletul se incarca de bucurie, inca de la primul pas pe aceste taramuri. Nici nu este de mirare, de altfel, Londra fiind casa unor mari artisti ai lumii, care si-au lasat amprenta profund si asupra societatii de aici.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand va decideti sa mergeti intr-un city break in Londra este sa va stabiliti din timp perioada calatoriei, pentru a putea face rezervari la zborurile de avion ce au aceasta destinatie si a va asigura ca veti gasi locuri atunci cand aveti nevoie. Pentru ca acest city break in Londra sa fie unul nu foarte costisitor, este recomandat sa apelati la companiile aeriene low cost, deoarece durata totala a zborului este una foarte mica, astfel incat nici nu va veti da seama cand ati ajuns. De asemeni, si in cazul cazarii trebuie sa va ganditi dinainte, deoarece, in unele perioade, Londra este un oras deosebit de aglomerat.

Obiectivele turistice care pot fi vizitate intr-un city break in Londra sunt foarte multe. Desigur, va trebui sa vizitati vestitul Big Ben, acesta fiind emblema capitalei Angliei. Totusi, este indicat sa lasati aceasta vizita pentru ceasul serii, atunci cand luminile care il imbraca fac din el o imagine rupta din povesti. Pana seara, puteti sa mergeti pe strada Buckingham Palace, de unde puteti intra in Curtea Ambasadorilor si, mai apoi, sa vizitati resedinta familiei regale. Pe malul Tamisei se afla un alt palat, Westminster ce, acum, e cunoscut sub denumirea de Casele Parlamentului.

Sa nu uitati sa va luati aparatul foto la dumneavoastra, deoarece, daca faceti un city break in Londra, este neaparat sa treceti si pe la muzeul figurilor de ceara, Madame Tussauds, unde puteti face poze alaturi de figurinele care reprezinta cele mai vestite vedete ale tuturor timpurilor. Remarcabil prin stilul arhitectural Victorian este si Tower Brigde, situat tot in apropierea Tamisei. Gradinile Kensington si al lor Palat poarta semnatura nenumaratelor femei apartinand familiilor regale si sunt impresionante prin frumusetea si decorul lor.

Coloana lui Nelson poate completa acest city break in Londra intr-un mod minunat. Situata in Trafalgar Square, aceasta se contureaza semet pe linia deschisa a cerului si este inconjurata de natura si cladiri istorice. Totusi, cel mai important obiectiv turistic din acest oras este, desigur, Turnul Londrei, o incontestabila dovada a istoriei. Aici au trecut remarcabile figuri istorice, precum Anne Boleyn sau Elizabeth I, care au stat la baza unor carti si filme foarte populare.

Daca va mai ramane putin timp in acest city break in Londra, puteti vizita si alte obiective turistice, precum Hyde Park, St James’s Park, St Paul’s Cathedral, Westminster Abbey sau National Gallery.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Tratarea arsurilor solare prin cateva metode simple
Articolul următor
Sfaturi simple pentru evitarea problemelor cu colesterolul
pni.ro
Meniu