Iluzia succesului

Lumea a avut intotdeauna nevoie de idoli, fie ca vorbim despre divinitati, legende sau modele de oameni care ne inspira si pe care dorim sa le urmam. Probabil ca printre primele noastre modele se numara parintii nostri, apoi, treptat descoperim o lume plina de invingatori, o lume superba impanzita de povesti de succes. Chiar daca unele sunt brodate cu aur, fiind departe de adevar, iar altele sunt mai apropiate de realitate, dar tot au o masca produsa de marketing, pentru a vinde mai bine succesul, ne place sa credem in ele si ne ajuta de multe ori sa trecem peste cele mai dificile momente din viata noastra.

Trebuie sa recunoasteam ca suntem impacati de multe ori cu minciuna, adevarul fiind poate prea banal, prea simplu. Adoram sa ne scufundam in iluzii si visuri si la randul nostru ne cream propriile basme. Dar cred ca acest lucru ne face umani, adica sensibili la povestile romantice create de un Hollywood, devenit papusarul principal al magiei si vulnerabili in fata propriilor neputinte, insa astfel invatam sa ne iubim defectele. Cu totii le avem, iar asta ne face cu mult mai simpatici.

Perfectiunea aluneca usor in cupele de sampanie si in rochii elegante  pe covorul rosu, dar ce se ascunde in spatele acelui zambet impecabil? Ce era in sufletul lui Marilyn Monroe atunci cand aparea in fata aparatului de filmat? Poate simtea intr-adevar o scanteie de fericire efemera, o betie necontrolata a simturilor, dar de indata ce pasea pragul casei sale si se dezbraca de rochie, pantofi, bijuterii, ruj rosu si zambet, universul ei launtric o acapara. Fiecare poveste de succes are un pret. Suntem oare pregatiti sa-l platim?

Sau e oare mai bine sa cautam perfectiunea si in franturi de defecte si sa nu mai oferim piedestaluri atat de inalte care vin cu responsabilitatea de a nu calca niciodata gresit? Avem pretentii si asteptari foarte mari de la cei din jurul nostru si uitam ca suntem facuti din acelasi material si avem aceeasi raza de viata in noi.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Bancuri tari – pentru o petrecere de neuitat !
Articolul următor
Licentierea dreptului de marca inregistrata
pni.ro
Meniu