Importanta Prezentei Purificatoarelor De Aer In Diferite Spatii

Intr-o lume tot mai industrializata dar totodata si tot mai constienta de efectele nocive ale diversilor poluanti, achizitionarea unui purificator aer a devenit populara. Spatiile care beneficiaza enorm de pe urma unei asfel de imvestitii sunt : locuintele, scolile, cladirile de birouri, saloanele cosmetice, centre sportive.

Beneficiile aduse de purificatoare de aer in cadrul locuintelor sunt multiple: aerul contaminat cu fum de tigara, praf, polen, par de animale, acarieni, mucegaiuri, bacterii, virusi si alte elemente nedorite este preluat de un astfel de aparat, filtrat, curatat si eliminat inapoi in atmosfera pentru a crea un mediu proaspat si liber de orice poluanti nedoriti. Casele in care sunt copii mici sau persoane ce sufera de astm sau alte afectiuni respiratorii sau alergii vor avea cel mai mult de castigat de pe urma unei astfel de investitii.

Scolile: calitatea aerului in scoli si in salile de clasa in special, prezinta o importanta deosebita deoarece este expus la o serie de contaminanti specifici. De asemenea, copiii au un sistem imunitar mai putin dezvoltat si sunt cu atat mai sensibili la elemente nocive pentru sanatatea lor. Majoritatea claselor sunt aglomerate si beneficiza de aerisire insuficienta astfel- purificatoare de aer eficiente vor crea un ambient placut, proaspat ce va spori capacitatea de concentrare si invatare a micutilor, ferindu-i in acelasi timp si de amenintarea unei serii de alergeni sau virusi daunatori, eliminand chiar si riscul propagarii unor epidemii- cum ar fi gripa de exemplu.

Birourile- milioane de oameni isi petrec zilnic cel putin opt ore in spatiile inchise din birouri- eficienta si productivitatea lor ar putea fi imbunatatite prin asigurarea un spatiu ventilat, cu aer proaspat care induce o stare de energie si optimism.

Saloanele de cosmetica: multe din produsele de par, unghii si diverse alte tratamente specifice acestor saloane contin substante chimice volatile care se evapora in aer si formeaza un miros neplacut si nesanatos. Acesta provoaca neplaceri cum ar fi: gat uscat, lacrimarea ochilor, arsuri, dureri de cap si ameteli atat pentru cosmeticieni cat si pentru clienti. Un purificator de aer va schimba esential lucrurile.

Sali de sport si vestiare: circulatia slaba a aerului face ca aceste spatii sa prezinte miros de transpiratie si pantofi de sport. Aerul este deseori contaminat cu mucegaiuri, bacterii, ciuperci – in special in zona dusurilor unde umiditatea este mereu crescuta. Purificatoare de aer eficiente elimina mirosurile din vestiare si Sali de sport si pastreaza aerul liber de orice impuritati.

O calitate a aerului buna face ca locuitorii din spatiile respective sa fie mai sanatosi, fie ca este vorba de domiciliu, birou sau orice alt loc. Deci, daca un purificator de aer se potriveste nevoilor tale de a duce o viata mai sanatoasa nu ezita sa faci un efort in acest sens.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Obiceiuri funerare la diferite popoare
Articolul următor
Despre extensiile de par
pni.ro
Meniu